Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Dva rybníky jsou stále zakázané. Zhoršila se Sedlice na Pelhřimovsku

Na Vysočině nechali hygienici v platnosti zákaz koupání v rybnících Sykovec na Žďársku a Černý na Jihlavsku. Od minulého týdne přibylo sinic také v přehradě Sedlice na Pelhřimovsku. Její voda podle informací krajské hygienické stanice představuje pro rekreanty zdravotní riziko, ale zákaz koupání tam zatím vydán nebyl.

V rybníku Sykovec je zákaz koupání v platnosti od 7. června, u rybníka Černý zakázali hygienici koupání 4. července.

Hygienici v tomto týdnu zkontrolovali jen osm přírodních koupališť v kraji z celkových 18 sledovaných, která měla při poslední prověrce horší kvalitu vody. Kromě Sedlice se jejich hodnocení zásadně nezměnilo. Zhoršenou kvalitu vody mají nadále přehrada Trnávka na Pelhřimovsku, Břevnická nádrž u Chotěboře, nádrž Pilská ve Žďáru nad Sázavou i rybník Medlov u Fryšavy pod Žákovou horou. Teplota jejich vody se tento týden pohybovala kolem 22 stupňů Celsia. Po koupání v nich by se podle hygieniků měli lidé osprchovat.

Kvalitní koupání v minulém týdnu na Vysočině nabízely rybníky Velký Pařezitý a Malý Pařezitý na Jihlavsku, zatopený lom u Horní Cerekve na Pelhřimovsku a na Třebíčsku přehrada Dalešice i rouchovanské koupaliště Stejskal. V okrese Žďár nad Sázavou měly při poslední kontrole čistou vodu rybníky Domanínský, Velké Dářko a koupací biotop ve westernovém městečku Šiklův mlýn.

Autoři | Foto www.kamsevydat.cz

Štítky koupání, rybníky, nádrže, koupaliště, voda, hygiena, rybník, Kraj Vysočina, okres Pelhřimov, Sedlice, přehrada, okres Jihlava, Krajská hygienická stanice, okres Žďár nad Sázavou, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Dva rybníky jsou stále zakázané. Zhoršila se Sedlice na Pelhřimovsku | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.