Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Stále platí zákaz v rybnících Sykovec a Černý. Zhoršila se Trnávka

Na Vysočině nechali hygienici v platnosti zákaz koupání v rybnících Sykovec na Žďársku a Černý na Jihlavsku. Kvůli velkému množství sinic v jejich vodě by rekreantům mohlo při koupání hrozit akutní poškození zdraví. Zhoršila se přehrada Trnávka, která měla v minulých dvou letech čistou vodu celou letní sezonu. Z 18 přírodních koupališť v kraji se podle aktuálních údajů Krajské hygienické stanice udržela čistá voda v osmi. Její teplota se pohybuje od 19 do 23 stupňů Celsia.

Kvalitní koupání lidem nabízejí rybníky Velký Pařezitý a Malý Pařezitý na Jihlavsku, zatopený lom u Horní Cerekve na Pelhřimovsku a na Třebíčsku přehrada Dalešice i rouchovanské koupaliště Stejskal. V okrese Žďár nad Sázavou mají čistou vodu rybníky Domanínský, Velké Dářko a koupací biotop ve westernovém městečku Šiklův mlýn.

Jen mírně sníženou kvalitu vody mají rekreační rybníky Kachlička a Ředkovec na Havlíčkobrodsku a koupaliště v Novém Městě na Moravě.

V rybníku Sykovec je zákaz koupání v platnosti od 7. června, u rybníka Černý zakázali hygienici koupání před týdnem.

Zbývající kontrolované vodní plochy na Vysočině, včetně přehrady Trnávka, měly tento týden kvůli většímu výskytu sinic zhoršenou jakost vody. Lidé by se po koupání v nich měli osprchovat. Mezi tato koupaliště patří i Břevnická nádrž u Chotěboře, přehrada Sedlice na Pelhřimovsku, Medlov a Pilská nádrž na Žďársku.

Autoři | Foto www.rybarizeliv.cz

Štítky koupání, rybníky, nádrže, koupaliště, voda, hygiena, rybník, Kraj Vysočina, Trnávka, přehrada, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, Krajská hygienická stanice, okres Pelhřimov, Šikland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Stále platí zákaz v rybnících Sykovec a Černý. Zhoršila se Trnávka | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.