Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Kromě Sykovce platí zákaz koupání nově také pro Černý rybník

Na Vysočině ve středu hygienici vydali zákaz koupání pro rybník Černý, který je v lesích mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem. V jeho vodě se sinice rozmnožily tak, že by koupání představovalo pro rekreanty velké zdravotní riziko.

Hygienici po kontrole v tomto týdnu zároveň prodloužili zákaz koupání v rybníku Sykovec na Žďársku vydaný 7. června. V obou případech jde o rybníky s rozlohou okolo 14 hektarů.

Pracovníci hygienické stanice kontrolovali v tomto týdnu na Vysočině jenom sedm přírodních koupališť, která měla v minulém týdnu nejnižší kvalitu vody. Kromě rybníka Černý nezaznamenali výraznější zhoršení. Přehrada Sedlice na Pelhřimovsku má jen mírně sníženou čistotu vody.

Zhoršenou jakost vody mají nadále Břevnická nádrž u Chotěboře, koupaliště v Novém Městě na Moravě, rybník Medlov u Fryšavy pod Žákovou horou a nádrž Pilská ve Žďáru nad Sázavou. Voda v nich měla při poslední kontrole teplotu do 20 stupňů Celsia.

Minulý týden nabízelo na Vysočině čistou vodu devět z 18 sledovaných rekreačních vodních ploch. Byly to rybníky Velký Pařezitý a Malý Pařezitý na Jihlavsku, zatopený lom u Horní Cerekve a přehrada Trnávka na Pelhřimovsku, koupací biotop Malvíny v Třešti, přehrada Dalešice a rouchovanské koupaliště Stejskal. Na Žďársku měly nejlepší vodu rybníky Domanínský a Velké Dářko.

 

Foto Krajská hygienická stanice kraje Vysočina | Zdroj ČTK

Štítky koupání, Kraj Vysočina, rybník, Černý rybník, přehrada, Jihlava, Větrný Jeníkov, okres Žďár nad Sázavou, Krajská hygienická stanice, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Kromě Sykovce platí zákaz koupání nově také pro Černý rybník | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.