Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté na Vysočině zjistili o víkendu skoro dvě stě padesát přestupků v dopravě

Poslední červnový víkend probíhala v Kraji Vysočina dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu všech účastníků silničního provozu. Do kontrol se zapojili dopravní policisté, společně se svými kolegy z pořádkové a cizinecké policie. Podobné akce pak budou pokračovat po celé letní prázdniny.

Během víkendu policisté zkontrolovali  1 535 vozidel a zjistili 245 dopravních přestupků. „Celkem 235 přestupků v dopravě vyřešili policisté uložením pokuty v příkazním řízení. Deset zjištěných přestupků bude odevzdáno do správního řízení místně příslušnému správnímu orgánu,“ jmenuje Dana Čírtková, mluvčí policie.  

Hned ve třiatřiceti případech řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost jízdy, třikrát policisté zjistili, že  řidič byl v podnapilém stavu – naměření hodnoty byly do jednoho promile alkoholu.

Ve 33 případech policisté zjistili, že řidiči nebo jejich spolujezdci nepoužili při jízdě bezpečnostní pásy, v 31 případech neměli řidiči v pořádku technický stav svého vozidla a devět řidičů jelo po dálnici D1 bez platné dálniční známky. „Sedm řidičů při kontrole nepředložilo doklad o zákonném  pojištění vozidla – takzvané povinné ručení,“ sdělila dále policejní mluvčí.

Štítky kontrola, policie, přestupek, Kraj Vysočina, Cizinecká policie, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na Vysočině zjistili o víkendu skoro dvě stě padesát přestupků v dopravě | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.