Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Letní kina na Vysočině nabízejí desítky filmů. Nejvíc lákají komedie, rodinné filmy a pohádky

Desítky filmů uvidí na Vysočině během léta návštěvníci letních kin. Kde nemají přírodní amfiteátr uzpůsobený promítání, pomáhají si improvizovaným hledištěm. Místní akční skupina (MAS) z Havlíčkobrodska půjčuje svým členům projektor a nafukovací plátno. Letní kino si díky ní užívají obyvatelé asi třiceti obcí. Organizátoři prozradili, že největší zájem je o komedie, rodinné filmy a pohádky, na které přijde i 100 diváků. Vstup je většinou zdarma nebo za 50 korun.

MAS Královská stezka sídlící v Habrech na Havlíčkobrodsku koupila nafukovací plátno a projektor za asi půl milionu před šesti lety. Podle ředitele Gustava Charouzka ho využívá asi polovina členů. Díky modernímu zařízení mají k dispozici i nejnovější tituly.

V Moravských Budějovicích na Třebíčsku je nabídka omezená. Promítací zařízení tam po dlouhých letech znovu zprovoznili před čtyřmi lety, jenže není digitalizované. „Máme jenom pětatřicetimilimetrové filmy, výběr novinek tak už nemáme velký a starší filmy nejsou tak navštěvované,“ řekl Karel Nechvátal, ředitel kulturního střediska. Tamní letní kino využívá městské kulturní středisko i pro pořádání venkovních kulturních akcí. Letní kino bude možná opraveno v rámci regenerace parku, jehož je součástí.  Nechvátal řekl, že město investici teprve zvažuje. Letos začne moravskobudějovické letní kino promítat 26. července.

Pravidelně jednou týdně od 11. července do 15. srpna je promítání pod širým nebem i na zámeckém nádvoří v Polné na Jihlavsku, tři filmy nabízí žďárské kulturní středisko a sedm Třebíč. Pod názvem Filmy pro Karla IV. se tam v letní kino pravidelně promění Karlovo náměstí. Každý rok je program věnovaný jinému známému herci nebo režisérovi. Letos to bude Ondřej Vetchý.  První film s ním uvidí zájemci 16. července. Od 27. července bude už posedmé letní kino také v Okříškách na Třebíčsku.

Autoři | Foto Magistrát města Brna

Štítky letní kino, film, nabídka, léto, prázdniny, Kraj Vysočina, kulturní dům, komedie, pohádka, rodinný film, okres Havlíčkův Brod, amfiteátr, okres Třebíč, Karel IV. Lucemburský, Ondřej Vetchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní kina na Vysočině nabízejí desítky filmů. Nejvíc lákají komedie, rodinné filmy a pohádky | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.