Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Platí zákaz koupání v Sykovci. Na ostatní místa můžeme bez obav

Na Vysočině dál platí zákaz koupání v rybníku Sykovec na Žďársku, který vydala krajská hygienická stanice v minulém týdnu. Při koupání v jeho vodě s velkým množstvím sinic by lidem hrozilo akutní poškození zdraví. Nižší kvalitu vody mají v kraji rybníky Černý na Jihlavsku a Medlov na Žďársku. Naopak čistou vodu s teplotou mezi 22 až 24 stupni Celsia nabízí osm z 16 kontrolovaných vodních ploch.

Mezi nejlépe hodnocená přírodní koupaliště na Vysočině patří Břevnická nádrž u Chotěboře a na Havlíčkobrodsku i rybník Ředkovec. Čistou vodu si tradičně drží rybníky Velký Pařezitý a Malý Pařezitý na Jihlavsku a také zatopený lom u Horní Cereve a přehrada Trnávka na Pelhřimovsku, v níž je voda průhledná do více než tří metrů.

V okrese Žďár nad Sázavou dostaly nejlepší hodnocení od hygieniků Domanínský rybník u Bystřice nad Pernštejnem a Velké Dářko, s 205 hektary plochy největší rybník Českomoravské vrchoviny. Jen mírně sníženou čistotu vody mají rybník Kachlička na Havlíčkobrodsku, koupaliště v Novém Městě na Moravě a přehrady Sedlice na Pelhřimovsku, Dalešice na Třebíčsku a Pilská ve Ždáru nad Sázavou.

Autoři | Foto www.travelfoto.cz

Štítky koupání, rybníky, nádrže, koupaliště, voda, hygiena, Kraj Vysočina, rybník, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, Krajská hygienická stanice, Medlov, okres Havlíčkův Brod, okres Pelhřimov, Chotěboř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Platí zákaz koupání v Sykovci. Na ostatní místa můžeme bez obav | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.