Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Dobroty z Vysočiny na festivalu v Plzni: Nechyběly chlebové placky a jablečné kroužky

Na konci května už počtvrté přijeli na Festival Regionálních potravin Plzeňského kraje zástupci členských regionů Evropského regionu Dunaj-Vltava, aby prezentovali své regionální speciality. Nechyběl ani Kraj Vysočina s ochutnávkou slaných a sladkých pochutin, které měly u účastníků festivalu velký úspěch.

Na stáncích Horní Falce, Dolního Bavorska a Jihočeského kraje měli návštěvníci možnost ochutnat jihočeské marmelády, bavorské klobásy, špekový chléb, preclíky a několik druhů piva. Kraj Vysočina nabídl chlebové placky se sýrem a cibulí, bezlepkové placky, grahamové tyčky, sušené jablečné kroužky a sladké pečivo ze sladu nebo jablek z Vysočiny.

„Jsem rád, že kvalitní produkty z Vysočiny mají možnost ochutnat a ocenit i lidé mimo region. Jsou totiž jednou z možných pozvánek a lákadlem k návštěvě našeho krásného kraje“, uvedl Pavel Pacal, náměstek hejtmana pro regionální rozvoj a územní plánování.

I přes počáteční nepřízeň počasí přišlo v pátek 25. května do areálu Plzeňského pivovaru dostatek spokojených návštěvníků. Ti kromě široké nabídky regionálních produktů ocenili i doprovodný program – vystoupení českých a bavorských folklorních souborů či kuchařské show, při nichž své kuchařské umění předvedli kromě studentů gastronomických škol z Plzeňského kraje a Dolního Bavorska také regionální politici.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Festival regionálních potravin, Plzeň, jídlo, ochutnávka, Kraj Vysočina, Plzeňský kraj, Evropský region Dunaj-Vltava, Dolní Bavorsko, Pavel Pacal, Jihočeský kraj, Horní Falc, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Dobroty z Vysočiny na festivalu v Plzni:  Nechyběly chlebové placky a jablečné kroužky | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.