Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Hygienici zakázali koupání v Sykovci. Otevře se třešťský biotop

Na Vysočině hygienici vydali zákaz koupání pro rybník Sykovec na Žďársku. V jeho vodě je velké množství sinic a chlorofylu, koupání v tomto rybníku představuje zdravotní riziko, uvedli na svém webu. Zvýšený výskyt sinic zaznamenali také v rybníku Medlov na Žďársku a v přehradě Sedlice na Pelhřimovsku.

Krajská hygienická stanice v těchto dnech prověřila jen přírodní koupaliště, která měla sníženou čistotu vody už při první letošní kontrole v minulém týdnu. V Sykovci u vesnice Tři Studně se voda od minulého týdne zhoršila. V rybníku Medlov a v přehradě Sedlice se zásadněji nezměnila. Při koupání v těchto dvou nádržích by se lidé měli raději osprchovat.

Minulý týden hygienici na Vysočině navštívili 16 přírodních koupališť.  Čistou vodu z nich mělo devět: Břevnická nádrž, lom u Horní Cerekve, přehrady Trnávka, Dalešice, Pilská a rybníky Velký Pařezitý, Malý Pařezitý, Domanínský a Velké Dářko. Jen mírné znečištění zjistili hygienici před týdnem v rybnících Kachlička a Ředkovec na Havlíčkobrodsku, Černý na Jihlavsku a u koupaliště v Novém Městě na Moravě.

Letní sezonu už zahájila některá městská koupaliště v kraji včetně jihlavského Vodního ráje, největšího akvaparku Vysočiny. Koupaliště Malvíny v Třešti bude v případě pěkného počasí otevřeno od soboty. Dokončeno bylo před třemi lety a funguje jako biotop, v němž se voda čistí přírodní cestou, bez požití chemických látek.

Autoři | Foto Facebook: Přírodní koupaliště Malvíny Třešť

Štítky koupání, rybníky, nádrže, koupaliště, voda, hygiena, Kraj Vysočina, rybník, okres Žďár nad Sázavou, přehrada, Medlov, Sedlice, okres Pelhřimov, Krajská hygienická stanice, Tři Studně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Hygienici zakázali koupání v Sykovci. Otevře se třešťský biotop | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.