Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na silnicích Vysočiny letos zemřelo třináct lidí. Celková škoda je přes sto milionů korun

Za prvních pět měsíců letošního roku zemřelo při dopravních nehodách na Vysočině 13 lidí, loňské nehody za stejné období měly 11 obětí. Od ledna do května řešili policisté v kraji 1620 nehod, o čtyři procenta víc než ve stejném období loňského roku, uvedla mluvčí policie Dana Čírtková. Ve srovnání s loňským rokem přibylo i zraněných.

Těžké zranění utrpělo při nehodách 34 lidí, loni jich bylo 27. S lehkými zraněními skončilo 556 účastníků nehod, ve srovnání s loňskými prvními pěti měsíci je to o 36 procent více.

Hmotná škoda na havarovaných vozidlech a ostatním majetku při letošních nehodách přesáhla částku 109 milionů korun. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2017 je o 26 procent vyšší.

Takřka o čtvrtinu se zvýšil počet podnapilých řidičů, letos jich bylo 67.  „Policisté v letošním roce dokumentují také několik dopravních nehod, kdy řidiči, kteří s vozidlem havarovali, usedli za volant v silně podnapilém stavu, kdy výjimkou nebyly hodnoty přesahující tři promile alkoholu,” uvedla Čírtková.

Autoři | Foto ZZS

Štítky nehoda, úmrtí, statistika, havárie, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích Vysočiny letos zemřelo třináct lidí. Celková škoda je přes sto milionů korun | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.