Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Vysočině přibylo v prvním čtvrtletí dvě stě osmdesát dva bytů. Více než vloni

Na Vysočině přibylo v letošním prvním čtvrtletí 282 nových bytů, bylo jich o 37 více než ve stejné době před rokem. Dalších 427 bytových jednotek stavbaři na území tohoto kraje v letošních prvních třech měsících rozestavěli. Počet těchto nově zahájených staveb pro bydlení se v meziročním porovnání zvýšil více než o polovinu. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

Bytová výstavba na Vysočině do loňska klesala. Zatímco v roce 2010 bylo v kraji předáno do užívání 1772 bytů, v roce 2016 jich za celý rok přibylo jen 968. Minulý rok dokončili stavbaři na Vysočině 1014 bytů, v meziročním porovnání o 4,6 procenta více.

V letošních prvních třech měsících se počet dokončených bytů na Vysočině v procentuálním porovnání meziročně zvýšil o 15,1 procenta. Většina bytů tradičně vznikla v rodinných domech, zatímco v bytových domech přibylo jen 27 bytů.

V Česku přibývaly v deseti krajích nové byty ještě rychleji než na Vysočině. Průměrný meziroční růst v ČR činil 18,9 procenta.

Počet nově zahájených staveb bytů ale na Vysočině od letošního ledna do konce března stoupl o 57 procent na 427. V Česku to byl druhý největší procentuální meziroční růst po Zlínském kraji. V celé zemi se počty nově zahájených staveb bytů v letošním prvním čtvrtletí zvýšily o 16,8 procenta.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky výstavba, byt, statistika, bydlení, Kraj Vysočina, Český statistický úřad, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině přibylo v prvním čtvrtletí dvě stě osmdesát dva bytů. Více než vloni | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.