Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Středeční akce Speed Marathon na Vysočině odhalila skoro devadesátku hříšníků

Speed Marathon. Tak zní název celorepublikové akce, do které se ve středu 18. dubna zapojili také policisté na Vysočině. Řidiči byli o akci předem informováni, přesto bylo v našem kraji zjištěno 89 dopravních přestupků, nejčastěji byla překročena nejvyšší povolená rychlost.

„V rámci Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina jsme zkontrolovali 331 vozidel. I přesto, že byla o akci i místech, kde budeme provádět policejní kontroly, veřejnost předem informována, tak policisté zjistili 89 dopravních přestupků, z nichž 81 policisté vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení. Osm přestupků jsme zadokumentovali a předáme k vyřešení správnímu orgánu,“ sdělila novinářům Dana Čírtková, policejní mluvčí.

U celkem 79 řidičů policisté zjistili překročení nejvyšší povolené rychlosti, celkem 71 přestupků bylo vyřízeno uložením pokuty v příkazním řízení, zbývající přestupky budou oznámeny do správního řízení.

„V jednom případě policisté zjistili u kontrolovaných vozidel nevyhovující technický stav a ve dvou případech řidič nepoužili bezpečnostní pás,“ uvedla závěrem krajská policejní mluvčí.

Foto Michael Daněk

Štítky Speed Marathon, rychlost, kontrola, policie, řidiči, Kraj Vysočina, Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Středeční akce Speed Marathon na Vysočině odhalila skoro devadesátku hříšníků | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.