Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Projekt nové krajské budovy v Jihlavě bude nejdřív na konci tohoto roku

Kraj Vysočina začne pracovat na přípravě výstavby nové budovy úřadu za zhruba čtvrt miliardy korun v prostoru bývalých kasáren kpt. Otakara Jaroše v Jihlavě. Zahájení projektové přípravy podpořila krajská rada. Je to první krok, vytvoření a schválení zadání, jak má vypadat projektová dokumentace, řekl novinářům ředitel krajského úřadu Zdeněk Kadlec. Projektová dokumentace pro stavební povolení podle něj bude dokončena nejdřív na konci roku. Stavět by se mohlo začít v roce 2020.

Krajský úřad nyní sídlí v Žižkově ulici, svá pracoviště má ale v dalších čtyřech objektech jinde v Jihlavě. Všechna by se díky nové administrativní budově přesunula buď do Žižkovy ulice, nebo na místo bývalých kasáren, do sousední ulice Ke Skalce. Úřad už má k dispozici projekt nové budovy vypracovaný v roce 2009, na jehož základě má vzniknout nový projekt s přihlédnutím k aktuálním standardům a normám. „Původní záměr byl takový, že by tam byly celkem čtyři objekty pospojované krčkem. My bychom teď rádi postavili dva z těchto objektů. Našim potřebám by to plně vyhovělo,“ řekl Kadlec.

Krajský úřad má nyní asi 450 zaměstnanců, zhruba 130 z nich pracuje mimo hlavní sídlo v ulicích Věžní, Seifertova a Žižkova. V nové administrativní budově by podle záměrů kraje mělo pracovat asi 230 lidí, nejen zaměstnanců krajského úřadu, ale také jeho příspěvkových organizací, jako je Projektová kancelář Kraje Vysočina, Vysočina Tourism nebo Vysočina Education. Prázdné nemovitosti, které už by kraj po přestěhování nepotřeboval, by mohl prodat podle odhadů asi za 30 milionů korun.

Součástí administrativní budovy označované písmenem E budou i podzemní parkovací stání. Záměrem kraje je ale podle Kadlece postavit v areálu v budoucnu také samostatný parkovací dům.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky projekt, budova, úřad, kraj, Kraj Vysočina, Jihlava, krajský úřad, Otakar Jaroš, administrativní budova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt nové krajské budovy v Jihlavě bude nejdřív na konci tohoto roku | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.