Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vysočinu zasáhl silný vítr, hasiči odstraňovali popadané stromy. Nejvíce na Jihlavsku

Kvůli silnému pátečnímu větru, který zasáhl Vysočinu, měli hasiči v souvislosti s počasím více než třicet zásahů. Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy, které padly na komunikace, a bránily tak plynulému provozu. Nejvíce událostí řešili hasiči na Jihlavsku. Nejméně potom na Pelhřimovsku, kde byl zásah hasičů nutný pouze u jedné události.

Největší škody napáchal silný vítr v Chotěboři, kde v ulici Na Skřivánku poškodil čtyři střechy rodinných domů. Na místě až do večerních hodin zasahovali hasiči ze tří jednotek, kteří poškozené střechy rozebrali a provizorně opravili. 

K prvnímu padlému stromu na komunikaci u Bělé vyjížděla jednotka sboru dobrovolných hasičů z Počátek na Pelhřimovsku v 15,08 hod.  V rozmezí několika minut potom přijímali operátoři tísňových linek další oznámení o popadaných stromech.

Na Havlíčkobrodsku odstraňovali hasiči popadané stromy z komunikací například u České Bělé nebo Dolní Jablonné. Problémy byly i na železnici. Padlý strom z profilu železniční tratě odstraňovala jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Ždírce nad Doubravou u Stružince. Celkem zasahovali hasiči na Havlíčkobrodsku u šesti událostí.

Celkem k šestnácti událostem vyjížděli hasiči na Jihlavsku. Popadané stromy odstraňovali z komunikací například u Henčova, Měšína, Polné, Zhoře nebo Suché. Zásah hasičů byl nutný i v krajském městě. V ulici Polní zasahovali hasiči hned třikrát. Po půl čtvrté odpoledne padl strom na dvě zaparkovaná vozidla, později hasiči odstraňovali dva padlé stromy. V ulici Nad Plovárnou odstraňovali jihlavští profesionální hasiči strom, který padl na parkoviště.

Pět událostí řešili hasiči na Třebíčsku. Stromy z komunikací odstraňovali například u Jemnice, Želetavy nebo Lesonic.

Hasiči na Žďársku zasahovali v souvislosti s počasím čtyřikrát. Popadané stromy hasiči odstraňovali například v Křižanově nebo u Uhřínova.

Foto HZS Kraje Vysočina | Zdroj HZS Kraje Vysočina

Štítky vítr, hasiči, stromy, zásah, počasí, strom, Kraj Vysočina, okres Jihlava, okres Pelhřimov, sbor dobrovolných hasičů, okres Havlíčkův Brod, Chotěboř, Bělá, Počátky, Česká Bělá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočinu zasáhl silný vítr, hasiči odstraňovali popadané stromy. Nejvíce na Jihlavsku | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.