Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Byli oceněni nejlepší sportovci kraje. Mezi kolektivy zvítězila jihlavská hokejová Dukla

V Havlíčkově Brodě se udělovaly tituly v anketě Sportovec Kraje Vysočina 2017. Jeviště městského divadla a kina Ostrov se změnilo v improvizovanou ledovou plochu, na které si úspěšní regionální sportovci převzali ocenění v celkem devíti kategoriích.

Odborná porota složená ze zástupců sportovních svazů a novinářů zvolila nejlepší sportovkyní loňského roku taekwondistku Ivetu Jiránkovou a nejlepším sportovcem mistra světa v silovém trojboji Davida Lupače. Prvenství mezi kolektivy patří hokejovému klubu HC Dukla Jihlava.

Mezi juniorskými sportovními nadějemi uspěli novoměstská atletka Kateřina Pulgretová a fotbalový reprezentant do 16 let Ondřej Mastný z FKM Vysočina Jihlava. Titul nejlepšího trenéra si z Havlíčkova Brodu odnáší Petr Vlk, kterému se v loňském roce podařilo vrátit jihlavskou Duklu po 12 letech zpět do české hokejové extraligy.

Ve veřejné části ankety dostali nejvíce hlasů Pavlína Havlenová z Okresního sdružení hasičů v Třebíči, která loni vyhrála prestižní evropský závod Elite race FCC (Firefighter Combat Challenge) v Polsku, a mezi kolektivy vybrala veřejnost domácí kadetský tým BM Fitness Havlíčkův Brod, který sklízí nejen republikové, ale také evropské i světové úspěchy ve step aerobicu.

Ocenění za nejlepší sportovní výkon roku 2017 patří Viktoru Poláškovi, který v americkém Utahu vybojoval ve skoku na lyžích titul juniorského mistra světa. Mezi handicapovanými sportovci obhájil prvenství z loňska plavec Martin Císař.

Cenu za přínos pro sport získal na dnešním slavnostním večeru trenér Petr Ryška z jihlavského plaveckého klubu AXIS. Petr Ryška dokázal během své kariéry vychovat na Vysočině řadu špičkových plavců, které dovedl až do české reprezentace. Je zakladatelem a ředitelem každoročních velkých mezinárodních závodů AXIS CUP  a v současnosti je také předsedou Českého svazu plaveckých sportů a členem Výkonného výboru ČOV.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky Sportovec Kraje Vysočina, anketa, ocenění, sport, HC Dukla Jihlava, Havlíčkův Brod, Kraj Vysočina, Petr Ryška, Ondřej Mastný, Extraliga ledního hokeje, Petr Vlk, SK Horácká Slavia Třebíč, Polsko, Viktor Polášek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byli oceněni nejlepší sportovci kraje. Mezi kolektivy zvítězila jihlavská hokejová Dukla | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.