Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Velikonoční sportování stále nabízí Šacberk a Fajtův kopec

Na Vysočině nabízí velikonoční lyžování sjezdovky Šacberk u Jihlavy a Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí. Leží na nich pořád i přes půl metru technického sněhu, řekli jejich provozovatelé. Zbývající sjezdovky v kraji už sezonu ukončily. Běžkaři mohou nadále využívat uměle zasněženou sportovní trať novoměstské Vysočina Areny. Informace o aktuálním provozu jsou na webu sportoviště.

Sjezdovka Šacberk těží ze svých bohatých sněhových zásob, pořád ji pokrývá okolo 80 centimetrů sněhu. Funguje bez omezení. „I přes tento víkend očekáváme na danou dobu dobrou návštěvnost, protože ty podmínky jsou dobré,“ řekl provozovatel skiareálu Pavel Havlíček. Vlek bude jezdit do pondělního večera, pak bude zřejmě provoz přerušen. Možnost lyžování během dalšího dubnového víkendu Havlíček zváží podle počasí a poptávky lyžařů.

Sjezdovka Šacberk ukončuje svoji 13. sezonu. Otevřeno má od 9. prosince, včetně Velikonočního pondělí to bude 115 dní. „Co se týče počtu dnů, to bude náš rekord,“ řekl Havlíček. Zatím nejdelší lyžařská sezona na Šacberku trvala 107 dní.

Na Fajtově kopci mohou lidé o Velikonocích lyžovat a také navštívit rozhlednu, která je přístupná stále. Na sjezdovce leží 40 až 50 centimetrů sněhu. V sobotu se tam ještě bude konat veřejný závod v obřím slalomu O velikonoční pomlázku. Lyžařský vlek bude jezdit od rána do večera vyjma pondělí, kdy bude sjezdovka otevřena od 11:00 do 19:00. „Tím sezonu ukončíme,“ řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu. Lidé se podle něj touto dobou už chystají na kola. Pro Fajtův kopec letošní sezona svojí délkou rekordní není, zažili tam už i delší sezonu. 

Ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě se ještě dá lyžovat na trati dlouhé asi 1,5 kilometru. Sportovní klub ji chce udržet sjízdnou do pondělí, pokud to počasí dovolí. Pak i tam lyžování skončí.

Autoři | Foto ceske-sjezdovky.cz

Štítky lyžování, sjezdovky, provoz, vlek, Kraj Vysočina, Šacberk, sjezdovka, Rozhledna Fajtův kopec, Jihlava, Velké Meziříčí, Velikonoční pondělí, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Velikonoční sportování stále nabízí Šacberk a Fajtův kopec | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.