Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Jihlavě vznikne výcvikové středisko záchranářů. Bude mít třeba i lezeckou stěnu

Během dvou let vznikne v Jihlavě nové vzdělávací a výcvikové středisko pro složky integrovaného záchranného systému. Kraj už vybral dodavatele, který středisko za 54 milionů korun postaví v areálu krajské Zdravotnické záchranné služby (ZZS KV). Stavba začne letos a dokončena má být v roce 2019. Novinářům to dnes řekl hejtman Jiří Běhounek (ČSSD).

Školit vlastní pracovníky i další členy integrovaného záchranného systému je podle ředitelky ZZS KV Vladislavy Filové povinností záchranářů. Kapacita současné budovy záchranné služby na to již ale nestačí. „V podstatě máme k dispozici jen jednu místnost,“ řekla Filová.

V nové budově, která bude stát v sousedství současného sídla záchranářů ve Vrchlického ulici, se budou školit třeba členové Biohazard týmu, který se specializuje na zásahy v případě ohrožení vysoce nakažlivými chorobami.  Součástí střediska budou také prostory pro nácvik dekontaminace, uvedla Filová. Středisko bude sloužit i leteckým záchranářům, kteří ke svému výcviku využijí i lezeckou stěnu. „Určitě budeme jedni z mála, kteří budou mít vybavení a prostory odpovídající 21. století,“ řekla Filová.

Zdravotnická záchranná služba je příspěvkovou organizací kraje. Na Vysočině má k dispozici 21 základen s 28 pozemními výjezdovými skupinami a jednou leteckou.

Autoři

Štítky záchranáři, středisko, výcvik, Jihlava, zdravotnická záchranná služba, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, Jiří Běhounek, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě vznikne výcvikové středisko záchranářů. Bude mít třeba i lezeckou stěnu | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.