Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Ze sjezdovek příští týden nepřeruší provoz asi jen dvě

Na Vysočině zůstanou příští týden v provozu sjezdovky Fajtův kopec u Velkého Meziříčí a Šacberk u Jihlavy. Novoměstská sjezdovka Harusův kopec možná otevře ještě příští víkend. Její správce Karel Klapač řekl, že tam sníh je, ale přes návrat mrazů nechodí moc lyžařů. Otevřena je i sjezdovka Křemešník u Pelhřimova, informace o případném dalším provozu ještě nezveřejnila.

Na Šacberku u Jihlavy je pořád skoro metr technického sněhu, lyžuje se bez front. O víkendu se tam podle provozovatele Pavla Havlíčka vystřídaly stovky lidí. „Vzhledem k datu je návštěvnost velice pěkná,“ řekl. Vlek na této sjezdovce bude jezdit ještě jeden až dva týdny.

V provozu zůstává vlek také na Fajtově kopci, na němž leží půlmetrová vrstva sněhu.

Na Harusově kopci se v neděli 18. března konal karneval, ode dneška lanovka jezdit nebude. „Podmínky jsou vynikající, ale není zájem,“ řekl Klapač. O provozu o příštím víkendu podle něj rozhodne počasí a také to, jestli lidé ještě budou stát o lyžování.

Otevřeno mělo mít na Vysočině koncem tohoto týdne ještě šest skiareálů.  Sjezdovka Nový Jimramov už ale zavřela. „Omlouváme se, ale při dnešní úpravě svahu jsme zjistili, že již nejsme schopni garantovat kvalitní lyžování, proto ukončujeme sezonu,“ uvedli její správci na webu.

Na svahu v Lukách nad Jihlavou se naposled lyžovalo v sobotu. Má stejného provozovatele jako sjezdovka Křemešník u Pelhřimova.

Autoři

Štítky lyžování, sjezdovky, provoz, vlek, sjezdovka, Kraj Vysočina, Šacberk, Jihlava, Pelhřimov, Křemešník, kopec, Velké Meziříčí, Rozhledna Fajtův kopec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Ze sjezdovek příští týden nepřeruší provoz asi jen dvě | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.