Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: O víkendu se bude lyžovat na šesti svazích

Na Vysočině by o víkendu mělo být v provozu ještě nejméně šest sjezdovek. Na Žďársku se bude lyžovat na Harusově, Fajtově kopci a v Novém Jimramově, v okolí Jihlavy na Šacberku a v Lukách nad Jihlavou. Vlek bude jezdit také na Křemešníku u Pelhřimova. Přírodní sníh pro běžkaře už sice roztál i kolem Nového Města na Moravě, ale dvoukilometrový závodní okruh Vysočina Areny bude veřejnosti přístupný, vyjma sobotního dopoledne.

Minulý týden byla ještě na Vysočině lyžařská sezona v plném proudu, lyžovalo se na 15 svazích. Po oteplení ale větší část sjezdovek do neděle ukončila sezonu. „Sjezdovka se nám úplně roztála,“ řekl místostarosta Brtnice Pavel Rubeš.

Některá další lyžařská střediska od pondělí přerušila nebo omezila provoz. Mezi ně patří Nový Jimramov a Luka nad Jihlavou. V sobotu a v neděli se tam bude opět lyžovat od rána do večera. „Provoz o dalším víkendu bude záviset na vývoji počasí,“ uvedli na webu správci jimramovské sjezdovky.

Koncem tohoto týdne by na Vysočině mohl být přes noc až devítistupňový mráz, mělo by také znovu sněžit.

Mezi sjezdovky, které fungují bez přerušení, patří Šacberk u Jihlavy se sněhovou pokrývkou okolo metru. Provozovatel Pavel Havlíček počítá s lyžováním i o Velikonocích. „Vypadá to minimálně do 2. dubna,“ uvedl. O velikonočních svátcích bude možná jezdit vlek i na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí.

Na sjezdovce Harusův kopec v Novém Městě na Moravě bude v neděli karneval pořádaný pravidelně ke konci lyžařské sezony. O tom, zda se tam bude lyžovat i v příštím týdnu, padne rozhodnutí v sobotu. „Uvidíme, podle stavu kopce a podle předpovědi počasí,“ řekl správce skiareálu Karel Klapač.

Ve Vysočina Areně budou v sobotu dopoledne dětské závody v běhu na lyžích. Jinak budou uměle zasněžené běžecké tratě veřejnosti přístupné. Podrobnosti jsou na webu.

Autoři | Foto www.skivm.cz

Štítky lyžování, sjezdovky, provoz, vlek, Kraj Vysočina, sjezdovka, Jihlava, Nové Město na Moravě, kopec, Luka nad Jihlavou, Nový Jimramov, Šacberk, okres Žďár nad Sázavou, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: O víkendu se bude lyžovat na šesti svazích | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.