Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kraj podpoří modernizaci novoměstské Vysočina Areny. Přispěje pět milionů korun

Kraj Vysočina plánuje přispět pěti miliony korun novoměstskému Sportovnímu klubu na úpravy Vysočina Areny v Novém Městě na Moravě. Rozšíření infrastruktury tohoto sportovního areálu má být dokončeno před srpnovým mistrovstvím světa v letním biatlonu na kolečkových lyžích. Radní kraje dnes doporučili zastupitelstvu Vysočiny dotaci schválit. Novinářům to řekl hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD).

Kraj se rovněž chystá podpořit velké sportovní akce konané ve Vysočina Areně i jinde na Vysočině. „Rada po diskusi doporučuje, protože jsme se k Vysočina Areně přihlásili jako k VIP provozu,“ uvedl hejtman k výše zmíněným dotacím. Podotkl, že kraj podporuje i řadu dalších sportů. 

Sportovní klub připravuje ve Vysočina Areně úpravy s náklady přes 30 milionů korun. Týkat se mimo jiné budou parkoviště pro přenosové vozy či rozšíření asfaltových tratí o více než kilometr. O finanční podpoře projektu klub vyjednává i s ministerstvem školství. Novoměstská radnice na něj už minulý týden slíbila 400 tisíc korun.

Zpevněné tratě podle Jana Skřičky z klubu neslouží jen pro biatlon, ale i pro běžecké lyžování, trénink rychlobruslařů, dětí i pro rekreanty.  „Veřejnosti zpřístupňujeme Vysočina Arenu prakticky denně,“ uvedl. Během letošní zimy podle něj využily uměle zasněžené sportovní tratě tisíce rekreačních běžkařů.

Radní Vysočiny dnes také projednali podporu pro letošní významné závody na Vysočině v celkové výši 6,4 milionu korun. Na letní biatlonové mistrovství světa chtějí poslat dva miliony a tři miliony na Světový pohár v biatlonu, který bude Nové Město na Moravě hostit v prosinci.

Na květnový Světový pohár horských kol ve Vysočina Areně kraj zřejmě dá milion korun a 400 tisíc připravuje pro evropský šampionát v softbalu mužů v Havlíčkově Brodě. Také o těchto dotacích rozhodnou s konečnou platností zastupitelé kraje na zasedání koncem měsíce.

Autoři | Foto www.biatlon-info.sk

Štítky Vysočina Arena, modernizace, dotace, Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, Nové Město na Moravě, ČSSD, Světový pohár v biatlonu, Světový pohár horských kol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj podpoří modernizaci novoměstské Vysočina Areny. Přispěje pět milionů korun | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.