Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: O víkendu areály navštívily stovky lidí. Někde se omezí provoz

Stovky lidí zamířily o víkendu do lyžařských středisek na Vysočině. V některých skiareálech asi omezí příští týden provoz. Ve středisku Harusův kopec v Novém Městě na Moravě museli řešit problém, kdy na sjezdovku vjelo za tmy osobní auto.

Na sjezdovce Šacberk u Jihlavy leží metr sněhu, přijely stovky lidí.  „Sluníčko udělalo to, že přišla spousta lidí, byl to jeden z pěkných víkendů téhle zimy. Chvílemi minutová, pětiminutová frontička a takřka plný areál, příjemné lyžování,“ řekl provozovatel sjezdovky Pavel Havlíček.  Příští dva až tři týdny bude Šacberk fungovat bez omezení.

Ve středisku Harusův kopec hlásí podmínky velmi dobré a návštěvnost lehce nadprůměrnou, několik set lidí. Kvůli rozporuplným předpovědím počasí zvažují, že omezí provozní dobu do 18:00. Večer je podle Klapače už sníh těžký. „Žádná hitparáda. Fajnšmekři z Brna přijedou ráno na devátou hodinu, dají si dvě hodinky a jsou spokojení,“ oznámil provozovatel Karel Klapač.  Na Velikonoce už bude asi areál zavřený.

Příští týden bude ještě v provozu Fajtův kopec na Žďársku, možná ale zavřou kvůli počasí dětský vlek, sdělil za areál Jiří Pálka. Návštěvnost za víkend odhaduje ve stovkách lidí.

„Podmínky jsou ještě ucházející. Příští týden ještě pojedeme normálně, pak budeme vyhodnocovat, jak to bude dál, možná zkrátíme provozní dobu. Kdyby byly trošku podmínky, jeli bychom do Velikonoc,“ řekl Pálka.

Desítky lidí přivítali o víkendu na Čeřínku u Jihlavy, kde koncem minulého týdne zprovoznili menší vlek. „Návštěvnost je dobrá, vlek funguje.  Pojedeme, dokud bude sníh. Teď ještě sníh máme, ale je v podstatě jaro, tak uvidíme, jak to vydrží,“ řekl Zdeněk Zahrádka z Čeřínku.

Autoři | Foto Facebook: Lyžařský areál Čeřínek

Štítky lyžování, sjezdovky, provoz, vlek, Kraj Vysočina, sjezdovka, Nové Město na Moravě, Velikonoce, Jihlava, Šacberk, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: O víkendu areály navštívily stovky lidí. Někde se omezí provoz | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.