Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Areály nabídly ideální podmínky. Na Šacberku se tvořily fronty

Nejlepší podmínky pro lyžování v této sezoně hlásí lyžařské areály na Vysočině. Silné mrazy ustoupily a na sjezdovky mnohde svítilo slunce. Podle provozovatelů se možná jednalo o poslední víkend s takovýmito podmínkami v současné sezoně.

Vyplývá to z ankety ČTK.

„Dneska je to skutečně neuvěřitelný zážitek. Nádherné lyžování,“ řekl za skiareál Karel Klapač z Harusova kopce v Novém městě. Dodal, že podle předpovědi se však v nejbližších dnech situace změní. „Má se výrazně oteplit a do toho asi i zaprší. Uvidíme, co to se sněhem udělá,“ řekl.  Harusův kopec chce zůstat v provozu minimálně ještě dva týdny, na 18.  března provozovatelé plánují v areálu karneval. „Potom uvidíme, jestli budeme ještě pokračovat. Ale na takové předpovědi je ještě brzy,“ řekl Klapač.

Ideální podmínky nabídl o víkendu Šacberk. „Je to nejlepší lyžování v této sezoně. Sněhu máme dostatek a zájem lidí o lyžování je velký,“ řekl za areál Pavel Havlíček. Na Šacberku se u vleku o víkendu tvořily i mírné fronty.

Fajtův kopec u Velkého Meziříčí byl dopoledne částečně uzavřen kvůli závodům. „I tak sem dorazilo spoustu lyžařů, protože podmínky jsou v těchto dnech opravdu parádní,“ řekl Jiří Pálka z místního lyžařského klubu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovky, provoz, vlek, Kraj Vysočina, Šacberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Areály nabídly ideální podmínky. Na Šacberku se tvořily fronty | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.