Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zájem o potravinovou pomoc dětem roste. Na Jihlavsku jde skoro o devadesát školáků

V loňském školním roce 2016/2017 se do projektu Potravinová pomoc dětem v Kraji Vysočina zapojilo 40 partnerů/škol a podporu čerpalo 324 dětí. V tomto školním roce se do projektu přihlásily v rámci celé republiky pouze čtyři kraje a jedním z nich byl i Kraj Vysočina.

Z projektu „Potravinová pomoc dětem v Kraji Vysočina“ je hrazena potravinová pomoc dětem ve vážné sociální nouzi. Cílem projektu je zabezpečit školní stravování dětem mateřských škol a žáků základních škol ze sociálně slabých rodin ve věku 3 – 15 let, jejichž rodiče se nacházejí v hmotné nouzi.

„Z informací, které máme k dispozici od ředitelů školských zařízení, je zřejmé, že děti zařazené do tohoto programu jsou viditelně klidnější, ve většině případů se zlepšila jejich docházka, mnohdy prospěch i společenské začleňování,“ říká Pavel Franěk, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí a dodává, že zatímco z propočtů škol a úřadu práce předběžně vyplývalo, že na zajištění projektu bude potřeba částka 4,4 milionu korun, skutečné bylo čerpáno 1,4 milionů korun.

Podmínky projektu sice splňovalo 1961 dětí, ale zájem o projekt ze strany rodičů byl pouze ve 426 případech. Formuláře potřebné pro zapojení do projektu nakonec odevzdalo pouze 324 rodičů. Obdobná situace se projevila i v ostatních zapojených krajích.

V aktuálním školním roce se do projektu Potravinová pomoc dětem v Kraji Vysočina II. přihlásilo 50 partnerů, bude podpořeno 462 dětí, tedy o 138 dětí více než v loňském roce. Nejvíce dětí, které mají nárok na tuto pomoc, je aktuálně podle dostupných statistik v okrese  Třebíč, jedná se o 145 dětí, následuje okres Žďár nad Sázavou s 94 dětmi a okres Jihlava s 89 dětmi.

V současné době připravuje MPSV navazující výzvu pro školní rok 2018/2019 a Kraj Vysočina bude již po třetí opět usilovat o získání finančních prostředků na podporu potřebných dětí.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky potravinová pomoc, školy, děti, projekt, Kraj Vysočina, školní rok, okres Jihlava, Pavel Franěk, Úřad práce České republiky, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o potravinovou pomoc dětem roste. Na Jihlavsku jde skoro o devadesát školáků | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.