Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Vysočině chybí policisté, uchazeči nemusí mít maturitu. Nalákat by mohl náborový příspěvek

Vysočině chybějí policisté, nyní jich slouží asi 1300 a je jim v průměru 39 let. Ve sboru je 164 žen. Od letošního roku nemusí mít uchazeči maturitu. K 1. březnu bude ve služebním poměru 1308 lidí, region ale potřebuje policistů víc. Podle Pavla Peňáze, náměstka krajského policejního ředitele, by jich mělo v roce 2022 sloužit asi 1500.

Od 1. ledna zařazuje policie do přijímacího řízení i uchazeče se středoškolským vzděláním bez maturity, uvedla mluvčí Dana Čírtková.

Uchazečům krajské ředitelství nabízí podle Čírtkové hrubý plat včetně všech příplatků 21 840 korun, který se po roce služby zvyšuje na 26 800. Letos poprvé se nováčci dočkají náborového příspěvku 75 tisíc korun vyplaceného po půlroční zkušební době v případě, že se zavážou pracovat u policie aspoň šest let. Policista má nárok na šest týdnů dovolené a jeho základní týdenní služba je 37,5 hodiny.

Nové členy potřebuje pořádková, dopravní i cizinecká policie. Uchazeč musí být starší 18 let a musí být zdravotně způsobilý, nesmí být členem politické strany, živnostníkem nebo mít jinou výdělečnou činnost.  „Přijímací řízení obvykle trvá dva měsíce a v jeho průběhu uchazeč absolvuje psychologické vyšetření, prověrku tělesné zdatnosti a také zdravotní prohlídku,“ dodala Čírtková.

Pro bližší informace k možnostem uplatnění v rámci Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina nebo k podrobnostem přijímacího řízení se mohou zájemci obrátit přímo na konkrétní personalistky krajského ředitelství. Veškeré kontakty a informace jsou dostupné zde.  

Autoři

Štítky policie, nábor, zaměstnání, Kraj Vysočina, maturita, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočině chybí policisté, uchazeči nemusí mít maturitu. Nalákat by mohl náborový příspěvek | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.