Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Víkendové mrazivé počasí některé zájemce odradilo

Návštěvnost lyžařských areálů na Vysočině byla o víkendu podle provozovatelů spíš průměrná nebo podprůměrná. Lyžaře podle nich odrazovaly nízké teploty, jiní se již chystali odjet za zimními sporty mimo kraj, protože na Vysočině začínají v pondělí jarní prázdniny. Sněhové podmínky byly o víkendu na sjezdovkách i v běžeckých stopách dobré. Areál Fajtův kopec u Velkého Meziříčí nabídl v sobotu také noční lyžování. Sjezdovka byla v provozu ještě hodinu po půlnoci.

„V sobotu byla návštěvnost ve stovkách, v neděli jen v desítkách lyžařů, v kraji začaly prázdniny a lidi odjíždějí pryč, je to obvyklé,“ řekl Jiří Pálka ze střediska Fajtův kopec u Velkého Meziříčí. Podmínky na svahu byly podle něho dobré, leží na něm asi půl metru především technického sněhu.

Stejnou výšku sněhové pokrývky nabízí i svah v Lukách nad Jihlavou. Asi tři čtvrtě metru sněhu leží na sjezdovce Křemešník. Návštěvnost obou areálů byla podle jejich správkyně Magdy Vaňkové o víkendu podprůměrná. „Mrazy se na návštěvnosti podepsaly, lidé nejčastěji využívali doby před a po obědě.  Lyžování bylo ale v obou střediscích příjemné a bez front,“ řekla Vaňková.

Jako průměrnou hodnotí návštěvnost areálu Harusův kopec v Novém Městě na Moravě jeho správce Karel Klapač. Odhaduje ji na stovku lyžařů. A ani v příštím týdnu zvýšenou návštěvnost neočekává. „Pro nás jsou spíš zajímavé jarní prázdniny na Brněnsku,“ řekl Klapač. Vedle sjezdařů mohou v okolí Nového Města vyrazit na sníh i běžkaři. „Stopy jsou upravené s asi 15 až 20 centimetry sněhu,“ doplnil Klapač.

Víkend byl mrazivý, teplotní rekordy ale v kraji nepadaly. V sobotu bylo nejchladněji v Přibyslavi - minus 14,9 stupně Celsia . Rekordy pro 24. únor jsou přitom na stanicích na Vysočině až o sedm stupňů nižší. V neděli byly nejchladnějším místem na Vysočině Počátky s naměřenou teplotou minus 18,2 stupně Celsia.

Autoři | Foto www.stavbavysociny.cz

Štítky lyžování, sjezdovky, provoz, vlek, Kraj Vysočina, sjezdovka, jarní prázdniny, Velké Meziříčí, Rozhledna Fajtův kopec, Nové Město na Moravě, Luka nad Jihlavou, Křemešník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Víkendové mrazivé počasí některé zájemce odradilo | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.