Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Záchytka v Jihlavě změní na podzim svou adresu. Bude mít deset samostatných pokojů

Na přelomu října a listopadu chce mít Kraj Vysočina k dispozici novou vlastní záchytnou protialkoholní stanici. Vyroste v areálu Nemocnice Jihlava, na pozemcích kraje, jen několik desítek metrů od současné záchytky, která funguje v pronajatých prostorách Zdravotního ústavu.

„Jsme na začátku projektování. S ohledem na novou úpravu vyhlášky potřebujeme více místa, specifické zařízení. Zvážili jsme všechny možnosti a shodli se na využití modulární sestavy předvyrobených buněk s napojením na inženýrské sítě nemocnice,“ informoval dnes náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Podle náměstka hejtmana Kraje Vysočina pro oblast majetku a financí Martina Kukly vyroste unikátní dvoupodlažní sestava na připravených základech během několika týdnů, delší čas zabere montáž interiérů a povinného vybavení. „Odhadované náklady na pořízení této stavebnice včetně jejího zprovoznění odhadujeme okolo šesti milionu korun s tím, že definitivní cenu ukáže poptávka,“ říká Martin Kukla.

Obytné kontejnery 

„Při stanovení kapacit jsme vycházeli z dlouhodobých statistik vytíženosti stávajících prostor záchytky se zohledněním přiměřené rezervy. V novém zařízení bude k dispozici deset samostatných pokojů, přijímací místnost, vyšetřovna, izolace, sociální zázemí dle platných standardů, zázemí a pracoviště pro personál a sklady,“ popisuje Vladimír Novotný. Nový objekt pro účely zdravotnictví bude sestaven na míru dle požadavků Kraje Vysočina, kdy základním stavebním modulovým prvkem budou obytné kontejnery.

Na hledání budoucího řešení lokace a fungování krajské záchytky spolupracuje Kraj Vysočina velice úzce s vedením města Jihlava a Službami města Jihlavy, které jsou dosavadními zkušenými provozovateli záchytky.

Podobné řešení pro přístavbu zvolila například nemocnice v Novém Jičíně, specifická a praktická kontejnerová architektura se osvědčila i při budování zahraničních humanitárních a zdravotních celků zajišťujících vysoký standard pracovních podmínek. Dnes jsou modulární systémy běžně využívány pro stavby přechodné občanské vybavenosti – školky, komunitní zařízení nebo ubytovny.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky záchytka, alkohol, stavba, Kraj Vysočina, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Vladimír Novotný, Martin Kukla, MEDICAL GROUP EUROPE a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchytka v Jihlavě změní na podzim svou adresu. Bude mít deset samostatných pokojů | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.