Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kvůli chřipce zemřela na Vysočině už druhá starší žena. Sedm lidí leží v nemocnici

Na Vysočině už v souvislosti s chřipkovou epidemií zemřely dvě starší ženy. U dalších sedmi pacientů si průběh nemoci vyžádal hospitalizaci. Počet nemocných na 100 tisíc obyvatel překročil dva tisíce.

V republice se Vysočina bohužel v tomto ohledu dostala na špici, řekl dnes ČTK Jiří Kos, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví z krajské hygienické stanice. V kraji je chřipková epidemie už dva týdny.

Zemřelé ženy byly ročník narození 1941 a 1951, první byla z Jihlavska, druhá z Třebíčska. Podle Kose se obě léčily s jinými nemocemi a chřipka jejich stav výrazně zhoršila. U obou byla prokázaná chřipka typu B, řekl Kos.

Během uplynulého týdne se počet nemocných s akutními respiračními infekcemi na Vysočině zvýšil asi o desetinu, z původních 1851 nemocných na 100 tisíc obyvatel na 2031. Nejvíc se s nákazou potýká Havlíčkobrodsko, kde je 2127 nemocných na 100 tisíc obyvatel, před týdnem jich bylo 1986.

Přes dva tisíce nemocných má už také Jihlavsko, kde bylo doposud nemocných nejméně. Před týdnem tam hygienici na 100 tisíc obyvatel evidovali 1667 případů, teď 2019.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chřipka, epidemie, úmrtí, Kraj Vysočina, Jiří Kos, okres Jihlava, Krajská hygienická stanice, okres Třebíč, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli chřipce zemřela na Vysočině už druhá starší žena. Sedm lidí leží v nemocnici | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.