Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: O víkendu bylo otevřeno třináct sjezdovek, většinou bez front

Na Vysočině bylo o víkendu otevřeno nejméně 13 sjezdovek, lyžovalo se většinou bez větších front u vleků a lanovek. Na uměle zasněžovaných svazích leží i kolem půl metru sněhu. Sněžení teď pomohlo o něco zlepšit podmínky pro běžkaře.

V okolí Nového Města na Moravě bylo koncem týdne upraveno kolem 40 kilometrů běžeckých tras. Stovky lidí tam o víkendu byly ve stopách i na sjezdovce Harusův kopec.

„Lyžařské podmínky jsou velmi dobré, víkendová návštěvnost je také velmi dobrá,“ řekl Karel Klapač, správce novoměstské sjezdovky. Ve vrcholových partiích Novoměstska leží kolem 20 centimetrů přírodního sněhu, ale v nižších polohách je menší sněhová pokrývka. Stopy pro běžkaře bylo možné projet jen skútrem, na rolbu nebylo dost sněhu.

Ve Žďáru nad Sázavou je asi tříkilometrový okruh pro běžkaře u pilské nádrže. Lyžovat se dá, je to ovšem na horší lyže, upozornila městská organizace Sportis.

V okolí Jihlavy najdou běžkaři ve Vysoké okruh měřící necelé čtyři kilometry zpevněný válcem, trasu pro bruslení na běžkách se tam sportovci snaží rozšiřovat. „Na 'vyříznutí' stopy na klasiku není stále dostatek sněhu, ale jinak jsou podmínky docela pěkné,“ uvedli v neděli na svém webu.

Ideální podmínky s vrstvou sněhu okolo 60 centimetrů nabízí u Jihlavy sjezdovka Šacberk. „Návštěvnicky to byl jeden z pěkných víkendů,“ řekl provozovatel sjezdovky Pavel Havlíček. Lyžařů přišly koncem týdne stovky, u vleku fronty nebyly nebo se čekalo nejvýše pár minut.

V Novém Jimramově na Žďársku je po sněhové nadílce vedle sjezdovky otevřená i skikrosová trať měřící 800 metrů.

Autoři | Foto ceske-sjezdovky.cz

Štítky sjezdovka, Kraj Vysočina, běh na lyžích, Jihlava, Nové Město na Moravě, Novoměstsko, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: O víkendu bylo otevřeno třináct sjezdovek, většinou bez front | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.