Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Aktuálně jede deset sjezdovek, v této sezoně zatím nejvíc

Na Vysočině se s návratem mrazivého počasí a sněžení zlepšují podmínky pro lyžaře. Otevřeno je deset sjezdovek, v této zimě zatím nejvíc, další se připravují na zahájení provozu. Od dnešního odpoledne by měl znovu jezdit vlek ve Vysoké u Havlíčkova Brodu, na Čeřínku by měl od sobotního rána fungovat malý vlek.

Informace správci zveřejnili na webu nebo je řekli ČTK. O víkendu už někde najdou stopy i běžkaři.  Na Vysočině místy napadlo i deset centimetrů sněhu. V okolí Nového Města na Moravě, kam míří běžkaři nejčastěji, se zatím stopy rolbou upravovat nedají.

„Jdeme najíždět tratě, ale skútrem. Běžkovat se bude, ale tak, jak to dovolí počasí,“ řekl Karel Klapač, správce lyžařského střediska Harusův kopec. Sportovní tratě novoměstské Vysočina Areny budou o víkendu z části vytížené sportovními akcemi, hodiny pro veřejnost jsou na internetu.

Sjezdovky jsou kromě Harusova kopce na Žďársku otevřené i na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí, v Dalečíně, na Karasíně, v Novém Jimramově a ve Svratce.

Na Jihlavsku mohou lyžaři zamířit do Luk nad Jihlavou nebo na Šacberk, kde svah pokrývá půlmetrová vrstva převážně technického sněhu.  „Podmínky jsou úplně skvělé. Připadl přírodní sníh a promrzá to,“ řekl provozovatel sjezdovky Pavel Havlíček. Podotkl, že lyžařů přibylo díky tomu, že v některých okresech už školy mají jarní prázdniny.

Lyžuje se také na Křemešníku u Pelhřimova. Na sjezdovce u Číchova na Třebíčsku funguje malý vlek.

Autoři | Foto Facebook: Skiareál Šacberk

Štítky lyžování, sjezdovky, provoz, vlek, Kraj Vysočina, sjezdovka, lyžař, Havlíčkův Brod, jarní prázdniny, Nové Město na Moravě, kopec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Aktuálně jede deset sjezdovek, v této sezoně zatím nejvíc | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.