Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Do areálů zamířily stovky lyžařů, provozovatelé jsou spokojeni

Stovky lidi přilákala tento víkend sluncem zalitá lyžařská střediska na Vysočině. Na svazích bylo vesměs kolem 40 centimetrů technického sněhu.

Asi 45 centimetrů technického sněhu mělo středisko Harusův kopec v Novém Městě na Moravě. Přilákalo několik stovek lyžařů. „Vzhledem k tomu, že bylo dobré počasí, v pátek už byly pololetní prázdniny, teď je mají Brňáci, tak návštěvnost je velmi dobrá, stovky lidí,“ hlásil provozovatel areálu Karel Klapač.

Podobně velký zájem hlásí středisko Fajtův kopec u Velkého Meziříčí. Jak řekl tamější provozovatel Jiří Pálka, návštěvnost areálu, kde je 40 centimetrů technického sněhu, se pohybovala ve stovkách. „Jsme spokojeni. Zatím ještě nepřišly ty mrazy, co byly avizované, ale už to neodtává, svah je trošku přituhlý a podmínky se oproti minulému víkendu zlepšily,“ řekl Pálka.

Mírně podprůměrnou návštěvnost zažil skiareál Šacberk u Jihlavy. Počet lyžařů nedokázala Mirka Kostrhounová ze střediska odhadnout. „Návštěvnost je průměrná, možná oproti jiným mrazivým a slunečným víkendům mírně podprůměrná, ale fronty nebyly a vlek byl plný, jsme spokojeni. Na svahu je 40 centimetrů sněhu, podmínky úžasné, všichni si to velmi chválili a vzhledem k tomu, že má poměrně hodně mrznout, tak počítáme s dalším zasněžováním, abychom podmínky opět zlepšili,“ uvedla Kostrhounová.

Průměrnou víkendovou návštěvnost zažil areál Křemešník u Nového Rychnova na Pelhřimovsku. „Podmínky jsme měli suprové, napadlo nám tam z pátku na sobotu trošku přírodního sněhu, tak to oživil. Všichni byli spokojeni, bez front, takže pohoda,“ pověděla provozovatelka areálu Magda Vaňková.

Desítky lidí zamířily do areálu Karasín v okrese Žďár nad Sázavou. Lyžařské podmínky byly ideální, jen zájem mohl být lepší, popsala provozovatelka Michaela Jedličková. „Ale jsme spokojeni, dnes je krásně, ideální počasí, jak na horách,“ zhodnotila.

Autoři | Foto snow.cz

Štítky Kraj Vysočina, lyžař, svah, umělý sníh, Nové Město na Moravě, Velké Meziříčí, Rozhledna Fajtův kopec, Jihlava, Šacberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Do areálů zamířily stovky lyžařů, provozovatelé jsou spokojeni | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.