Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: I přes oblevu zůstalo v provozu sedm sjezdovek. Užijí si i běžkaři

Na Vysočině zůstalo přes oblevu v provozu sedm lyžařských sjezdovek, větší část ve výše položeném Ždársku. Další skiareál Dalečín se tam chystá obnovit provoz o víkendu, kdy by se měly noční teploty v kraji dostávat opět pod nulu. Meteorologové očekávají i sněhové přeháňky.

Rekreační běžkaři mohou ve vyhrazených hodinách využívat sportovní tratě novoměstské Vysočina Areny. Vyplývá to z informací, které správci středisek poskytli ČTK nebo zveřejnili na svém webu.

V nejvyšších polohách Žďárska místy sněžilo už během včerejška. Kolem Nového Města na Moravě napadlo i okolo dvou centimetrů sněhu. ČTK to řekl Karel Klapač z tamní sjezdovky Harusův kopec. Sjezdovka pokrytá 40 centimetry technického sněhu je v provozu. Upravené stopy v přírodě ale teď nejsou ani v tomto regionu.

Tratě novoměstské Vysočina Areny pokryté umělým sněhem budou pro veřejnost od pátku do neděle otevřené mezi 07:00 a 09:00 a od 12:00 do 15:00.  „Prosíme, respektujte stanovené časy a pokyny týkající se lyžování veřejnosti ve Vysočina Areně. Neomezujte tréninkovou činnost,“ žádá sportovní klub na webu.

Další otevřené sjezdovky na Žďársku jsou na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí, v Karasíně, Novém Jimramově a Svratce, koncem týdne by se měl přidat i Dalečín.

V okolí Jihlavy se dá lyžovat na Šacberku, kde na svahu leží kolem půl metru sněhu. „Dneska ho budeme přehrnovat a má začít mrznout,“ řekl ve čtvrtek 1. února provozovatel Pavel Havlíček ke sněhovým podmínkám. Lyžování v Lukách nad Jihlavou bylo v pondělí přerušeno. „Čekáme na mráz,“ uvedli provozovatelé sjezdovky na webu.

Na Pelhřimovsku funguje sjezdovka Křemešník. Ve středisku u Číchova na Třebíčsku je v provozu malý lyžařský vlek.

Autoři

Štítky lyžování, sjezdovky, provoz, vlek, Kraj Vysočina, sjezdovka, Dalečín, okres Žďár nad Sázavou, běh na lyžích, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: I přes oblevu zůstalo v provozu sedm sjezdovek. Užijí si i běžkaři | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.