Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vysočina chce mít víc policistů i policistek. Začne s náborovými příspěvky

Aktuálně na Vysočině slouží 1317 policistů, ideální číslo do roku 2022 je 1500 policistů. Nováčci dostanou náborový příspěvek a hrubý nástupní plat 23 tisíc korun. Až 75 procent zájemců ale nezvládne psychologické testy. V nich jsou poslední dobou úspěšnější ženy, řekl na tiskové konferenci náměstek krajského policejního ředitele Pavel Peňáz.

Dodal, že je stejný zájem o muže i o ženy. Nábor posil se celkově na Vysočině daří. Ostatní zaměstnavatelé mzdami policii příliš nekonkurují, řekl Peňáz. Hrubý nástupní plat policistů je 23 tisíc korun. Letos může policie začít vyplácet také náborový příspěvek. Na Vysočině to bude maximálně 75 tisíc korun, uvedl náměstek. Na plnou výši příspěvku budou mít nováčci nárok po šesti měsících služby v případě, že se zavážou pro policii pracovat šest let. Při kratší době se příspěvek adekvátně sníží.

Všichni uchazeči o práci u policie musí absolvovat fyzické i psychologické testy. Podle Peňáze jsou mezi mladými lidmi v psychotestech úspěšnější ženy. Asi je jejich psychický vývoj rychlejší, míní. „Osmnáctiletí chlapci často uspějí až po dvou třech letech, pokud se tedy rozhodnou testy opakovat,“dodal Peňáz.

U policie na Vysočině pracuje dohromady 274 občanských zaměstnanců, ne všichni ale svou práci vykonávají na plný úvazek.

Autoři

Štítky policie, nábor, zaměstnaní, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina chce mít víc policistů i policistek. Začne s náborovými příspěvky | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.