Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Sjezdovky fungují díky umělému sněhu, běžecké trasy tají

Zájem o lyžování na Vysočině ovlivnilo během víkendu nepříznivé počasí, zejména mlhy a mrholení. Některé areály kvůli tomu zaznamenaly poloviční návštěvnost ve srovnání s minulým víkendem. Běžecké trasy u Nového Města na Moravě podle správce areálu Harusův kopec Karla Klapače zřejmě dlouho nevydrží.

„Na sjezdovkách máme pořád podmínky dobré, na návštěvnosti se ale počasí podepsalo,“ řekl Klapač. Na Harusově kopci se lyžuje díky umělému sněhu.

Méně lyžařů bylo o víkendu i na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí. „Otevřeli jsme velkou lyžařskou školku a přidali jsme dětské vleky. Jezdíme, ale návštěvnost byla oproti minulému víkendu slabší, počasí už prostě není zimní,“ řekl Jiří Pálka ze Ski klubu Velké Meziříčí.

Na Šacberku byly podle Pavla Havlíčka víkendové lyžařské podmínky ideální zejména po ránu, protože v noci mrzlo. „Sjezdovka byla plná, ale bez front, denně přišly stovky lidí, chybělo nám jen trochu sluníčka, ale to bychom už asi chtěli tuhle zimu moc,“ řekl Havlíček.

Šacberk nabízí asi půl metru sněhu, s omezováním provozu v nejbližších dnech provozovatel nepočítá.

Autoři | Foto Facebook: Skiareál Šacberk

Štítky lyžování, sjezdovky, provoz, vlek, Kraj Vysočina, sjezdovka, Nové Město na Moravě, kopec, Velké Meziříčí, Šacberk, umělý sníh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Sjezdovky fungují díky umělému sněhu, běžecké trasy tají | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.