Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Nově jedou třeba Luka nad Jihlavou. Sníh pro běžkaře mizí

Provozovatelé sjezdovek na Vysočině využili nedávné mrazy a doplnili zásoby technického sněhu. Koncem týdne tak budou mít lyžaři o něco větší nabídku než před týdnem, vybírat budou moci z deseti sjezdových svahů. Pokrývá je od 30 centimetrů po tři čtvrtě metru sněhu.

Obleva uškodila běžkařským tratím u Nového Města na Moravě.  Upravovat se teď nedají, řekl ČTK Karel Klapač z novoměstského skiareálu Harusův kopec. Rekreační běžkaři do neděle nesmí ani na sportovní tratě Vysočina Arény.

Nové Město na Moravě ode dneška do soboty hostí mezinárodní juniorské závody v biatlonu. Konat se původně měly na polské straně Orlických hor, kde ale nebylo dost sněhu. Rekreantům tak Vysočina Aréna nabídne další hodiny až v neděli odpoledne. Sousední sjezdovka Harusův kopec nabízí dobré podmínky. „Sněhu tam je dost,“ řekl Klapač.

Na Ždársku budou koncem týdne otevřeny i další čtyři sjezdovky: Karasín, Nový Jimramov, Fajtův kopec a Dalečín. Dalečínská sjezdovka v pátek zahájí sezonu, vlek začne jezdit dvě hodiny po poledni. Sněhové podmínky na Fajtově kopci se v minulých dnech zlepšily. „Využili jsme mrazivé noci a sjezdovku jsme spravili. Nabídku jsme ještě rozšířili o dětský vlek,“ řekl Jiří Pálka z lyžařského klubu ve Velkém Meziříčí.

Na Jihlavsku je kromě sjezdovky Šacberk od včerejška v provozu sjezdovka v Lukách nad Jihlavou. Lyžuje se také na Křemešníku u Pelhřimova. Další dva skiareály fungují omezeně. U Číchova na Třebíčsku jezdí jen malý vlek. Ve Vysoké u Havlíčkova Brodu se od pondělí dá lyžovat na třetině sjezdovky.  „Budeme se snažit udržet provoz i přes víkend,“ uvedl Zdeněk Novotný za její provozovatele.

Otevírací doba sjezdovek Vysočiny je na webu.

Autoři | Foto skiluka.cz

Štítky lyžování, sjezdovky, provoz, vlek, Kraj Vysočina, sjezdovka, Luka nad Jihlavou, Nové Město na Moravě, běh na lyžích, kopec, Zdeněk Novotný, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Nově jedou třeba Luka nad Jihlavou. Sníh pro běžkaře mizí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.