Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Areály mají za sebou nejlepší víkend sezony. Využily je stovky lidí

Lyžařské areály na Vysočině mají za sebou díky mrazu a sněžení zatím nejlepší víkend této zimní sezony. Na sjezdovkách se střídaly stovky lidí. V okolí Nového Města na Moravě se podařilo poprvé za zimu upravit desítky kilometrů tras pro běžkaře, parkoviště tam byla plná aut.

Velký zájem o běžky byl i v půjčovnách, řekl ČTK Karel Klapač, správce novoměstského skiareálu Harusův kopec.

Na Vysočině se o víkendu dalo lyžovat asi na sedmi sjezdovkách. Větší část skiareálů v kraji je ale mimo provoz, protože se jejich správcům kvůli minulým oblevám zatím nepodařilo vyrobit dost technického sněhu. Na některých sjezdovkách v kraji se v této zimě ještě vůbec nelyžovalo.

„Letos byly zatím nejlepší podmínky,“ řekl Klapač. Doplnil, že stovky lidí se zúčastnily závodů pro veřejnost konaných v novoměstské Vysočina Areně.  Nadprůměrnou návštěvnost měla i sjezdovka na Harusově kopci.

Šacberk u Jihlavy během soboty a neděle přivítal více než tisícovku lyžařů, kapacita tohoto areálu byla podle provozovatele Pavla Havlíčka naplněná.  Sjezdovku tam pokrývá kolem půl metru sněhu. Na základní vrstvu technického sněhu připadl přírodní sníh a pak to promrzlo. „Což je lyžařsky úplně to nejlepší, když je smíchaný přírodní sníh s technickým,“ podotkl Havlíček.

Spokojený s víkendovými výsledky byl i Ivo Fiala, správce sjezdovky v Novém Jimramově na Žďársku. „Návštěvnost byla výborná, stovky lidí,“ řekl.

Autoři | Foto www.skiharusak.cz

Štítky lyžování, sjezdovky, provoz, vlek, Kraj Vysočina, zima, sjezdovka, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Areály mají za sebou nejlepší víkend sezony. Využily je stovky lidí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.