Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Střediska během uplynulého víkendu nabízela ideální podmínky

Téměř ideální podmínky nabízela o víkendu lyžařská střediska na Vysočině. Provozovatelé zaznamenali i solidní návštěvnost. Dostatek sněhu je zatím většinou pouze na sjezdovkách, pro běžecké lyžování momentálně sníh ještě chybí. Vyplývá to z ankety ČTK.

„Návštěvnost byla solidní. Zdálo se mi, jako by lidé měli hlad po lyžování,“ uvedl Pavel Havlíček z areálu Šacberk. Dodal, že provozovatelé před víkendem terén upravili a rozhrnuli sníh. „Vypadalo to, jako kdyby napadl čerstvý. Návštěvníci museli čekat ve frontách maximálně do dvou minut, což je podle mě ideální stav. Myslím si, že si všichni dostatečně zalyžovali,“ řekl Havlíček.

Podobné podmínky zaznamenali o víkendu také provozovatelé Harusova kopce u Nového Města na Moravě. I zde na sjezdovky dorazily stovky lyžařů.

V minulých dnech zde mohli využít i upravené běžecké stopy v místní Vysočina areně. „Ale teď se tam konaly závody, takže areál byl pro veřejnost zavřený. A bohužel mimo něj není v okolí zatím na běžky dostatek sněhu,“ řekl Karel Klapač z Harusova kopce.

Autoři | Foto www.skiarealy-sjezdovky.cz

Štítky lyžování, sjezdovky, provoz, vlek, Kraj Vysočina, Šacberk, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Střediska během uplynulého víkendu nabízela ideální podmínky | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.