Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Kvůli počasí jede už jen Šacberk, Harusův Kopec a Nový Jimramov

Na Vysočině fungují tři sjezdovky, a to Šacberk u Jihlavy a na Žďársku Harusův kopec a Nový Jimramov. Další skiareály přerušily provoz kvůli nepříznivému počasí. Jejich správci řekli, že čekají na mrazy, aby mohli spustit sněhová děla a doplnit sníh, který odtál.

 Na sjezdovku Křemešník u Pelhřimova napadaly při úterním silném větru větve ze stromů, lyžařský vlek by se měl znovu rozjet v sobotu.  Na otevřených sjezdovkách leží 30 až 40 centimetrů technického sněhu. „My jedeme bez přerušení, svah zatím nemá žádná kritická místa. Na víkend to ještě chceme přehrnout,“ řekl provozovatel sjezdovky Šacberk Pavel Havlíček. Předpokládá, že v nejbližších dnech budou teploty padat pod nulu, alespoň v noci, jak předpovídají meteorologové. 

Sjezdovkám ve vyšších polohách Žďárska přálo počasí přece jen o trochu víc než jinde v kraji. „Ve středu nám nachumelilo asi deset centimetrů sněhu,“ řekl správce skiareálu Harusův kopec u Nového Města na Moravě Karel Klapač. Čerstvý sníh je sice mokrý, ale po smíchání s umělou sněhovou pokrývkou svahu trochu pomohl. „Nějaký sníh máme ještě v zásobě,“ dodal Klapač.

Vlek v Novém Jimramově jezdil do včerejších 13 hodin, ode dneška bude v celodenním provozu. „Něco nachumelilo a podmínky jsou docela pěkné, na to, jaká je zatím zima,“ řekl správce sjezdovky Ivo Fiala. Podrobnosti o provozní době skiareálů jsou na webu.

Před týdnem mělo na Vysočině otevřeno šest sjezdovek. Malý vlek ve středisku Jalovec na Třebíčsku nejezdí od konce minulého týdne. Od včera do odvolání stojí vlek na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí. Provoz přerušila také sjezdovka Karasín poblíž Bystřice nad Pernštejnem. Závodní tratě novoměstské Vysočina Areny jsou pro rekreační běžkaře uzavřeny od úterý.

Autoři | Foto Facebook: Skiareál Šacberk

Štítky lyžování, sjezdovky, provoz, vlek, Kraj Vysočina, Nový Jimramov, Šacberk, kopec, sjezdovka, Jihlava, Pelhřimov, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Kvůli počasí jede už jen Šacberk, Harusův Kopec a Nový Jimramov | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.