Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dopravu na Vysočině od rána ztěžují padající stromy. Výstraha před větrem platí do večera

Dopravu na Vysočině dnes ztěžuje silný vítr a padající stromy a větve. Situace se začala zhoršovat okolo 4:00. Hasiči měli do 08:00 kvůli počasí skoro 50 výjezdů, nejčastěji zatím zasahovali na Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku. Ve dvou případech padající stromy poškodily projíždějící vozidla, nikdo v nich nebyl zraněn, řekla ČTK mluvčí policie Dana Čírtková. Výstraha před silným větrem platí podle meteorologů do dnešních 20:00.

„Od dnešního časného rána jsme přijali deset oznámení od řidičů, že na komunikaci popadaly stromy nebo silně větve, a místa jsou tak průjezdná se zvýšenou opatrností,“ uvedla Čírtková krátce před 8:30. Časně ráno spadl strom před jedoucí autobus u obce Horní Dubenky na Jihlavsku. Další strom spadl na osobní auto u Sněžného na Žďársku.

„Výjezdy pořád pokračují. Zatím bylo vše bez zranění osob,“ doplnila mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Teploty v kraji jsou nad nulou, silnice byly ráno holé a vlhké. Přes den bude podle meteorologů oblačno. Místy se mohou vyskytovat mlhy. Ojedinělé mrholení se večer a v noci změní na déšť. Nejvyšší teploty vystoupají ke čtyřem až sedmi stupňům Celsia. Vítr bude vanout rychlostí okolo 40 kilometrů v hodině a v nárazech až 90 kilometrů.

Autoři | Foto HZS

Štítky vítr, doprava, stromy, větve, komplikace, silnice, strom, Kraj Vysočina, okres Havlíčkův Brod, okres Pelhřimov, Horní Dubenky, okres Jihlava, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu na Vysočině od rána ztěžují padající stromy. Výstraha před větrem platí do večera | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.