Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Střediska v kraji zažila slabý víkend. Karasín plánuje, že zavře

Návštěvnicky slabší víkend zažila lyžařská střediska na Vysočině. Nejvíc lidí přilákal areál Šacberk u Jihlavy, kde lyžovaly v sobotu i v neděli stovky lidí. Na sjezdovkách leží sníh zvaný firn, něco mezi sněhem a ledem. Areál Karasín v okrese Žďár nad Sázavou dnes zavře, řekli provozovatelé středisek.

Na Šacberku je půl metru technického sněhu. Během víkendu přilákal areál stovky lidí. „V sobotu to bylo určitě lepší jak v neděli, protože vylezlo sluníčko. Obojí, v sobotu i v neděli, je to ve stovkách, jen v sobotu bylo těch stovek víc, takřka ve sto procentech spokojených lyžařů. Nebudeme provoz omezovat, natož zastavovat, i přes prognózy počasí,“ řekl ČTK Pavel Havlíček ze Šacberku. Jezdit se zde bude od 9:00 do 21:00.

Stovky lidí hlásí i areál Harusův kopec v okrese Žďár nad Sázavou.  Provozovatel Karel Klapač označil návštěvnost za podprůměr. „Sobota se povedla lépe. Lidé to počasí chápou, že není žádná hitparáda. Podmínky jsou pořád velmi dobré, technický sníh taje pomaleji, ale lidé se radši věnují něčemu jinému, už jsem viděl i ježdění na kole,“ řekl Klapač.

Desítky lidí denně mělo středisko Fajtův kopec u Velkého Meziříčí. Jak řekl ČTK provozovatel Jiří Pálka, bylo přes šest stupňů nad nulou, v sobotu mlha, kvalitou sněhu připomínal víkend spíše konec sezony. „Omezení neplánujeme, mají přijet kurzy, které jsou domluvené,“ řekl Pálka.

Lehce přes sto lidí o víkendu dorazilo do areálu Křemešník u Nového Rychnova na Pelhřimovsku. V porovnání s jinými víkendy byla návštěvnost asi o polovinu nižší, řekla ČTK Lucie Steinhauser z areálu. „Máme velkou výhodu, jak jsme v lese a máme sjezdovku 750 metrů nahoře, máme strašně moc sněhu, hodně jsme si nasněžili. Jasně, jsou někde nahnědlé flíčky u nástupu, ale není to tak hrozné,“ uvedla. Funguje lyžařská i snowboardová škola, rolbuje se denně. V týdnu bude provoz až od odpoledních hodin.

Pár desítek lyžařů zamířilo o víkendu do areálu Karasín. „Šest nad nulou není na lyžování ideální počasí, tak žádná sláva. Lyžovali jsme, ale po víkendu zavíráme, než začne mrznout a budeme moci zasněžit. Sníh nemůže být v takových teplotách žádná kvalita, nemůžeme čekat ani od lyžařů, že budou spokojeni. Byla jsem hrozně překvapená, že víkendy jsou tady oproti jiným letům tak slabé,“ řekla ČTK provozovatelka Michaela Jedličková.

Autoři | Foto www.ceske-sjezdovky.cz

Štítky lyžování, sjezdovky, provoz, vlek, Šacberk, Karasín, Kraj Vysočina, Žďár nad Sázavou, Jihlava, lyžař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Střediska v kraji zažila slabý víkend. Karasín plánuje, že zavře | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.