Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policisté na Vysočině zavádí projekt Neotvírej každému! Je určen důvěřivým seniorům

Policisté na Vysočině zavádí projekt, který je zaměřený na osoby seniorského věku. Jedná se o prevenci zaměřenou na oblast problematiky páchání trestných činů, kde se obětí stal senior – tedy zvlášť zranitelná oběť. Pro pachatele této trestné činnosti jsou senioři cílem, který dokážou snadněji obelstít a obelhat. Senioři jsou daleko více důvěřiví, obtížněji rozeznávají podvodné jednání a obrana v jejich případě je daleko těžší.

Pro účely tohoto projektu byly vyrobeny informační materiály v podobě barevných samolepek „Neotvírej každému!“. Jejich pořízení bylo financováno z prostředků Ministerstva vnitra České republiky v rámci podaného projektu vnitroresortního programu prevence kriminality, které pro tyto účely poskytlo finanční částku ve výši patnácti tisíc korun.

Úkolem samolepky je varovat seniory před nebezpečím, které je může překvapit v podobě neznámé osoby, která by jim mohla ublížit nebo je oklamat. „Policisté by touto formou chtěli na seniory apelovat, aby byli obezřetnější ve vztahu k cizím osobám. Neotevírali dveře domu nebo bytu, aniž by se předem přesvědčili, kdo za nimi je. Zdůraznit tak, že by neměli cizí osoby zvát do svých domovů a v případě potřeby se nebát zavolat na linku tísňového volání 158,“ říká Stanislava Miláčková, policejní mluvčí.

Samolepky budou seniorům předávány v rámci setkávání při preventivních besedách s tématem základních zásad bezpečného chování, ale také v rámci běžného výkonu služby policistů.

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky senioři, samolepka, Neotvírej každému!, prevence, projekt, Kraj Vysočina, Ministerstvo vnitra České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na Vysočině zavádí projekt Neotvírej každému! Je určen důvěřivým seniorům | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.