Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Města a obce se opět mohou zapojit do soutěže Zlatý erb. Kategorii mají i dobrovolní hasiči

Kraj Vysočina ve spolupráci se spolkem Český zavináč vyhlašuje krajské kolo 20. ročníku soutěže Zlatý erb. Cílem soutěže je podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb. Do soutěže se je možné přihlásit od 8. prosince 2017, uzávěrka příjmu přihlášek je stanovena na 31. ledna 2018.

Smysl soutěže Zlatý erb spočívá nejen ve vlastním srovnání webů měst a obcí, ale jejich webmasterům a provozovatelům poskytuje také užitečné informace a hodnocení pro další zlepšování. Vítězům jednotlivých kategorií krajských kol bude zajištěn vstup zdarma na konferenci ISSS v Hradci Králové a na odborné semináře zaměřené na hodnocení webů a s tím spojenou problematiku.

Soutěž je organizována v krajských kolech a v navazujícím celostátním kole. Kraje sestavují odbornou porotu, která hodnotí webové stránky a elektronické služby svých měst a obcí. V krajských kolech se hodnotí takzvaně povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování a další, vše je uvedeno v propozicích soutěže.

Účast v soutěži je pro města a obce zdarma.

Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny v kategoriích:

a)   nejlepší webové stránky města

b)   nejlepší webová stránka obce

c)   Smart City a nejlepší elektronická služba

V celostátním kole bude udělena také cena ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci, mimo měst a obcí mohou soutěžit i kraje, turistické destinace a turistické atraktivity.

Tak jako každý rok, Kraj Vysočina vyhlašuje další vlastní zvláštní kategorie. Tak jako v roce 2016, i v letošním roce bude vyhlášena kategorie pro všechna školská, sociální, zdravotní i kulturní zařízení, která mají sídlo na území Kraje Vysočina. Současně je vyhlášena již tradiční kategorie pro sbory dobrovolných hasičů Kraje Vysočina. Ceny budou vyhlášeny ve všech zmíněných pěti kategoriích.

Jak se soutěže zúčastnit?

Krajského kola soutěže Zlatý erb se mohou zúčastnit města a obce kraje se svými oficiálními webovými stránkami, elektronickými službami a turistickými webovými prezentacemi. Formulář přihlášky do soutěže je k dispozici na webové stránce soutěže.

Do zvláštních krajských kategorií se soutěžící mohou přihlašovat prostřednictvím webového formuláře na adrese. Hodnocena budou kritéria jako aktuálnost webu, přehlednost pro uživatele, výtvarné zpracování, dostupnost, originalita, inovativnost, a podobně.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Zlatý erb, web, soutěž, obce, města, hasiči, Kraj Vysočina, webová stránka, Hradec Králové, sbor dobrovolných hasičů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Města a obce se opět mohou zapojit do soutěže Zlatý erb. Kategorii mají i dobrovolní hasiči | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.