Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Stovky lidí o víkendu poprvé lyžovaly. Otevřel Šacberk a Fajtův kopec

Stovky lidí lyžovaly o víkendu ve dvou skiareálech na Vysočině, které zahájily provoz. Jde o Fajtův kopec na Žďársku a Šacberk v Jihlavě. Na sjezdovce Fajtův kopec jezdil vlek od pátečních 15:00, o víkendu celodenně. Každý den přijelo okolo stovky lidí. Na hlavním svahu bylo 30 centimetrů technického sněhu.

„Podmínky byly docela slušné, máme technický sníh, vlek jezdil, přišli lidé, první nadšenci. Je vidět, že je před Vánoci, že není ten boom, jako když to srovnáme s lednem. Teď si přijedou zalyžovat jenom ti skaláci,“ řekl ČTK vedoucí areálu Jiří Pálka.

Na Šacberku u Jihlavy bylo po celé ploše 40 až 50 centimetrů upraveného a suchého sněhu. Přijely stovky lidí. „Tím, že jsme jeli jako jedni z mála v republice a jako jedni z hodně mála na Vysočině, návštěvnost byla a lidé to vyhledali, lidé na to čekali. Máme dobré podmínky, protože se v minulém týdnu vyráběl úplně suchý sníh, a i dnes, protože byla nízká vlhkost vzduchu, což je pro umělé zasněžování hodně důležitý faktor. Parádní začátek,“ řekl ČTK šéf areálu Pavel Havlíček. I navzdory oteplení, které má přijít, bude středisko otevřené denně.

Ostatní správci skiareálů využili ochlazení k výrobě dalšího technického sněhu. Před rokem se první lyžařský vlek na Vysočině rozjel 3. prosince na Šacberku. Dalších několik sjezdovek přivítalo první lyžaře týden poté.

Autoři | Foto www.ceske-sjezdovky.cz

Štítky lyžování, Fajtův kopec, Šacberk, sezona, zahájení, start, Kraj Vysočina, Rozhledna Fajtův kopec, umělý sníh, Jihlava, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Stovky lidí o víkendu poprvé lyžovaly. Otevřel Šacberk a Fajtův kopec | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.