Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V pátek se rozjede vlek na Fajtově kopci. V sobotu možná i Šacberk

První lyžařské areály na Vysočině plánují, že v nejbližších dnech zahájí sezonu. Na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí začne vlek jezdit v pátek odpoledne, v sobotu možná otevře i sjezdovka Šacberk u Jihlavy. Rekreační běžkaři už ve vyhrazených hodinách mohou využívat dvoukilometrovou trať upravenou sněhem z loňské zimy uchovaným v tamním zásobníku.

Další správci skiareálů dnes ČTK řekli, že chtějí avizované ochlazení využít k výrobě dalšího technického sněhu.

Na sjezdovce Fajtův kopec bude vlek jezdit od pátečních 15:00, o víkendu celodenně. „Budeme spouštět hlavní svah,“ řekl Jiří Pálka z tamního ski klubu. Na sjezdovce bude 20 až 30 centimetrů technického sněhu.

Na Šacberku u Jihlavy padne rozhodnutí o zahájení sezony v pátek. Doposud vyrobený sníh pracovníci rozhrnou a upraví. Když bude vrstva dostatečná, začne vlek jezdit od sobotního rána, uvedl provozovatel sjezdovky Pavel Pavlíček.

Běžkařský okruh v novoměstské Vysočina Aréně je přístupný od úterý.  Rekreanti tam mohou zdarma, ale jen ve vyhrazených hodinách. Zatím je pro ně trať přístupná denně od 7:00 do 9:00 a od 12:00 do 15:00. Každé úterý a čtvrtek bude tento měsíc možné i večerní lyžování.

Vlekaři na Vysočině mohli poprvé spustit sněhová děla v závěru minulého týdne, následné oteplení je zase zastavilo. Roztála i většina přírodního sněhu. Návratu mrazů, který meteorologové očekávají koncem tohoto týdne, zamýšlí většina správců sjezdovek využít k výrobě dalších sněhových zásob.  Mezi ně patří Karel Klapač z novoměstské sjezdovky Harusův kopec. „Protože má mrznout, chtěli bychom zasněžovat. Příští víkend bychom to chtěli pustit,“ řekl k možnému zahájení lyžařské sezony.

Před rokem se první lyžařský vlek na Vysočině rozjel 3. prosince na Šacberku u Jihlavy. Dalších několik sjezdovek přivítalo první lyžaře o týden později.

Autoři | Foto www.ceske-sjezdovky.cz

Štítky lyžování, Fajtův kopec, Šacberk, sezona, zahájení, start, Kraj Vysočina, kopec, sjezdovka, Jihlava, Velké Meziříčí, Rozhledna Fajtův kopec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V pátek se rozjede vlek na Fajtově kopci. V sobotu možná i Šacberk | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.