Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Krajští silničáři mají nová vozidla na údržbu. Po Vánocích dostanou také sypače

Ve druhé polovině listopadu převzala Krajská správa a údržba silnic Vysočiny čtrnáct nových vozidel údržby. Automobily Man modelové řady TGL budou po registraci zařazeny do pravidelné služby na cestmistrovstvích v Havlíčkově Brodě, v Chotěboři, v Ledči nad Sázavou, v Jihlavě, v Telči, v Pacově, v Humpolci, v Třebíči, v Moravských Budějovicích, v Náměšti nad Oslavou, v Bystřici nad Pernštejnem, ve Velkém Meziříčí a ve Žďáru nad Sázavou. Za nová vozidla, dle uzavřené kupní smlouvy, zaplatí cestáři téměř 35 milionů korun.

Krajská správa a údržba silnic Vysočiny zvolila vozidla Man TGL především z důvodů jejich univerzálnosti. Flotila vozidel má k dispozici několik typů kontejnerů, které jsou vhodné pro přepravu jak sypkých materiálů, tak jakéhokoliv jiného, byť kusového nákladu.

„Specialitou svého druhu jsou vyměnitelné cisternové nástavby s čerpadlem a systémem rozstřiku a kropení vodou umístěným na přední části vozidla. Cisterna nabízí čtyři kubíky postřikové vody a je schopna zvládnout celou řadu služebních úkonů při očistě vozovek či doplňování kapaliny v rámci stavebních technologických procesů. Velkou výhodou vozidel konfigurovaných jako jednoramenné hákové nakladače je jejich celková hmotnost 11,99 tun, a to především ve vztahu k mýtným poplatkům a k zatížení povrchů silnic a cest, po kterých budou pracovně operovat,“ říká náměstek ředitele Krajské správy a údržby silnic Miroslav Báňa.

Současně s předáváním nových nosičů kontejnerů proběhlo i předávání traktorové techniky. Traktory značky Case v počtu 16 kusů vybavené žacími rameny a zadními zametacími kartáči pro letní údržbu a univerzální sněhové pluhy a zadní přetáčecí radlice pro zimní údržbu. Traktorová technika je rozmístěna na cestmistrovstvích v Chotěboři, v Ledči nad Sázavou, v Jihlavě, v Telči, v Pelhřimově, v Pacově, v Humpolci, v Náměšti nad Oslavou, v Bystřici nad Pernštejnem, ve Velkém Meziříčí a ve Žďáru nad Sázavou.

Za nové traktory s příslušenstvím zaplatí vybranému dodavateli, společnosti MTM Tech, s.r.o., přes 47 milionů korun.

Další obměna vozového parku čeká krajskou správu a údržbu silnic po Novém roce, kdy bude dodáno v průběhu ledna 21 nových sypačů značky Mercedes-Benz od vybraného dodavatele, společnost CROY s.r.o. Nové vozy budou nasazeny do zimní údržby na jednotlivé okruhy, kde nahradí staré vozy Liaz, Škoda 06 a Tatra 815. Stáří některých vozů překročilo hranici 30 let provozu. 

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky silničáři, údržba, vozidla, sypače, silnice, Vánoce, Kraj Vysočina, Jihlava, Telč, Žďár nad Sázavou, Humpolec, Velké Meziříčí, Pacov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Krajští silničáři mají nová vozidla na údržbu. Po Vánocích dostanou také sypače | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.