Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V hotelech v kraji se nejvíc zaplňují silvestrovské pobyty. Firmy objednávají vánoční večírky

V hotelech a penzionech v okolí Nového Města na Moravě na Žďársku se koncem roku nejrychleji zaplňují silvestrovské pobyty. Před svátky si někde místa zamlouvají firmy, které pořádají vánoční večírky. Část klientely během nadcházející zimy ale ubytovatelé ztratili kvůli tomu, že Nové Město na Moravě přišlo o Světový pohár v běhu na lyžích.

Podle ankety ČTK zájem o rekreační pobyty v tomto běžkaři vyhledávaném regionu stoupá, když napadne dost sněhu.

Loni v prosinci hoteliérům v širokém okolí Nového Města na Moravě pomohl Světový pohár v biatlonu. Světový pohár v běhu na lyžích měla Vysočina Arena hostit v lednu, ale Český svaz lyžařů od pořadatelství zjara ustoupil kvůli potížím s dotacemi na ministerstvu školství. V programu novoměstského sportoviště zůstávají republikové závody v běhu na lyžích i v biatlonu.

„Že nejsou větší závody, je znát,“ řekl Roman Jakubec, vedoucí provozu hotelu Ski. V tomto hotelu u Vysočina Areny se koncem roku budou konat firemní akce i soustředění sportovců. Rekreanti budou přijíždět hlavně po vánočních svátcích. Hotel pro ně tradičně chystá silvestrovský program. O Vánocích by bylo otevřeno v případě, že by pobyty objednala větší skupina lidí.

Zájem hostů je podobný 

Vánoční i silvestrovské pobyty má v nabídce hotel Medlov ve Fryšavě pod Žákovou horou. „Silvestr je pravidelně vyprodaný. Letos už ho už máme z větší části plný,“ řekla obchodní ředitelka Lenka Teplá. Pobyty v době Vánoc jsou zatím obsazeny asi z jedné třetiny. Také podle ní přitahují klienty do regionu velké sportovní akce i pravé zimní počasí.

O Vánocích nebude uzavřen ani hotel Devět skal v Milovech patřící do sítě Orea. „Co se týká vánočního a silvestrovského programu, zájem hostů je obdobný jako v minulých letech,“ řekl ČTK Michal Veverka ze společnosti Orea Hotels & Resorts. Doplnil, že velké množství hostů se do hotelu na oba svátky pravidelně vrací a personál už zná jejich požadavky, čemuž odpovídá sváteční program. Během velkých závodů ve Vysočina Areně většinu hotelu obsazovaly televizní štáby z ČR, Německa, Norska a Ruska. O tyto rezervace hotel tentokrát přijde.

Rekreační středisko Zubří bude mít koncem roku zavřeno. „Máme naplánované rekonstrukce,“ vysvětlil provozovatel Milan Candrík. Penzion Studnice ve stejnojmenné vsi u Nového Města na Moravě zatím doplácí na špatné podzimní počasí. „Babího léta bylo jen pár dnů,“ řekla Dagmar Šafrová z penzionu. Rekreanti se koncem roku obvykle nejvíc hlásí na období mezi svátky.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Silvestr, Vánoce, pobyty, večírky, hotely, hotel, Nové Město na Moravě, penzion, Světový pohár v běhu na lyžích, svátek, okres Žďár nad Sázavou, Kraj Vysočina, Světový pohár v biatlonu, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hotelech v kraji se nejvíc zaplňují silvestrovské pobyty. Firmy objednávají vánoční večírky | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.