Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na Vysočině už funguje elektřina ve většině domácností. Bez proudu jsou jen lidé na samotě

Na Vysočině je opravena drtivá většina poruch v dodávkách elektrické energie, které vznikly po víkendové vichřici. Bez elektřiny jsou jen jednotliví odběratelé. Na Havlíčkobrodsku byl odvolán kalamitní stav. Na dvou železničních tratích v kraji pracovníci Správy dopravní železniční cesty dokončují odstraňování stromů, které spadly na koleje a poškodily trať.

Podle Vladimíra Váchy, mluvčího společnosti E.ON, která v Kraji Vysočina zásobuje elektřinou okresy Jihlava, Pelhřimov, Třebíč a Žďár nad Sázavou, se v této části kraje podařilo v úterý večer obnovit dodávky prakticky u všech odběratelů. „Zbývá připojit jednotky odběratelů, což jsou zejména odlehlé samoty nebo rekreační objekty,“ řekl dnes Vácha ČTK. 

Společnost ČEZ, která zásobuje elektřinou Havlíčkobrodsko, v noci na dnešek odvolala kalamitní stav. Vedení vysokého napětí je opraveno. „Odběratelé, kteří zatím ještě zůstávají bez proudu, by měli být připojeni co nejdříve.  Předpokládáme, že ještě budou hlášeny nějaké poruchy na vedení nízkého napětí, ale měly by se týkat jen rekreačních objektů a osad,“ uvedla mluvčí skupiny ČEZ pro východní Čechy Šárka Beránková.

Na železniční trati mezi Jihlavou a Dobronínem se dokončují práce na opravě trakčního vedení, které bylo poškozeno větrnou smrští. Provoz je tam možný pouze motorovými lokomotivami. Pro vlaky dálkové dopravy je zavedena náhradní autobusová doprava v úseku Jihlava - Havlíčkův Brod a zpět. V úseku Leština u Světlé - Světlá nad Sázavou je veden provoz po jedné ze dvou traťových kolejí. SŽDC tam pracuje na odstranění stromů a opravě tratě. Obě omezení by měla skončit dnes večer.

Autoři

Štítky vichřice, vítr, elektrika, kalamita, domácnosti, Kraj Vysočina, elektřina, okres Havlíčkův Brod, Jihlava, E.ON, ČEZ, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Pelhřimov, Světlá nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině už funguje elektřina ve většině domácností. Bez proudu jsou jen lidé na samotě | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.