Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Rybník Kachlička je i nadále rizikový. Všude jinde je voda čistá

Na Vysočině zůstává v platnosti zákaz koupání v rybníku Kachlička na Havlíčkobrodsku vydaný hygieniky zkraje tohoto měsíce. Voda v tomto rybníku představuje pro rekreanty zdravotní riziko, uvedla dnes krajská hygienická stanice na svém webu. Naopak deset z 19 sledovaných přírodních koupališť v tomto kraji stále nabízí čistou vodu. Její teplota se nejčastěji pohybuje kolem 20 stupňů Celsia.

Čistou vodu má na Havlíčkobrodsku Břevnická nádrž, na Jihlavsku rybníky Velký a Malý Pařezitý a biotopTřešti. Na Pelhřimovsku dostaly dobré hodnocení od hygieniků všechny tři sledované vodní plochy - lom u Horní Cerekve a nádrže Sedlice a Trnávka. V pořádku je voda i v přehradě Dalešice na Třebíčsku, v biotopu westernového městečka Šiklův mlýn na Žďársku a také v největším rybníku Českomoravské vrchoviny, Velkém Dářku nedaleko Žďáru nad Sázavou.

Čtyři rybníky v kraji mají kvůli zvýšenému množství sinic a chlorofylu zhoršenou jakost vody, některým lidem by mohla způsobit zdravotní potíže.  Proto hygienici rekreantům doporučují se po koupání osprchovat. Jde o rybníky Domanínský a Medlov na Žďársku, Černý na Jihlavsku a Ředkovec na Havlíčkobrodsku.

Jen mírně sníženou kvalitu vody mají koupaliště Nového Města na Moravě a Stejskal u Rouchovan, nádrž Pilská ve Žďáru nad Sázavou a rybník Sykovec ve Třech Studních u Nového Města na Moravě.

Autoři | Foto Facebook: Přírodní koupaliště Malvíny Třešť

Štítky koupání, rybníky, nádrže, biotop, hygienici, kvalita, zákaz, Kraj Vysočina, rybník, okres Havlíčkův Brod, Krajská hygienická stanice, nádrž, Kachlička, okres Žďár nad Sázavou, Šikland, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Rybník Kachlička je i nadále rizikový. Všude jinde je voda čistá | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.