Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Některé sjezdovky ukončily sezonu. Fajťák nabídl nonstop lyžování

Na Vysočině včera ukončily lyžařskou sezonu sjezdovky Čeřínek u Jihlavy a Karasín na Žďársku, od čtvrtka je uzavřeno středisko Jalovec u Číchova. Na některých dalších místech je provoz lyžařských vleků po oblevě v tomto týdnu stále přerušen. Mezi skiareály, které zůstávají otevřeny bez omezení, patří kupříkladu Šacberk u Jihlavy a na Žďársku Fajtův kopec, Harusův kopec a Nový Jimramov.

Sjezdovka na Karasíně se v této zimě otevřela poprvé koncem minulého roku.  „Sníh je, ale je rozbředlý a sjezdovka se špatně upravuje, takže jsme se rozhodli to zavřít,“ řekl správce Libor Jedlička. Letošní zimu celkově hodnotí jako dobrou. „Dalo by se říci, že to byla za posledních šest let nejlepší sezona, neskončili jsme v minusových číslech,“ řekl.

Naopak na Šacberku u Jihlavy ještě leží tři čtvrtě metru sněhu. „Budeme lyžovat dál,“ řekl provozovatel sjezdovky Pavel Havlíček. Uvedl, že nočním mrazem koncem týdne se podmínky pro lyžování zlepšily, o víkendu přišlo několik stovek lidí. Povedla se hlavně sobota. „Byl krásný den, svítilo slunce. Ale bohužel nám kolem 16:30 vypnuli elektriku,“ řekl.

Na Fajtův kopec si skoro stovka lyžařů přišla zalyžovat v noci na neděli. Skiareál je zval na nonstop lyžování, ale do rána na svahu nevydržel nikdo. Vlek se zastavil tři hodiny po půlnoci, řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu.

Mimo provoz jsou vleky ve Vysoké u Havlíčkova Brodu, Brtnici a v Mrákotíně.  V Dalečíně bude sjezdovka uzavřena od pondělí do pátku, stejně jako ve Svratce.

Autoři | Foto www.huty.cz

Štítky sjezdovka, Kraj Vysočina, lyžování, Jihlava, kopec, Šacberk, Karasín, okres Žďár nad Sázavou, Číchov, Nový Jimramov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Některé sjezdovky ukončily sezonu. Fajťák nabídl nonstop lyžování | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.