Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Vysočině budou mít na Štědrý den hosty jen některé hotely. Ostatní budou zavřené

Na Vysočině budou mít na Štědrý den hosty některé hotely na Novoměstsku. Nabízejí několikadenní vánoční pobyt včetně štědrovečerní večeře s tradičním kaprem a domácím cukrovím. Restauratéři v různých částech tohoto kraje, které oslovila ČTK, uvedli, že budou mít na Štědrý den zavřeno. Chtějí si užít svátky s rodinou a totéž chtějí dopřát svým zaměstnancům.

Vánoční pobyt na Vysočině s úspěchem nabídl hotel Medlov ve Fryšavě pod Žákovou horou. „Vánoce máme vyprodané,“ řekla obchodní ředitelka Lenka Teplá. Svátky bude v tomto hotelu trávit přes 150 lidí. Kromě štědrovečerní večeře nebudou ochuzeni ani o vánoční stromek. Na sváteční večeři se mohou přihlásit i lidé, kteří v hotelu nechtějí nocovat. „Není podmínkou, že musí být ubytovaní, ale vždycky musí být rezervace předem,“ upozornila ředitelka.

V provozu bude o svátcích také Hotel Devět skal v Milovech u Sněžného, jehož personál hostům rovněž na Štědrý den vystrojí slavnostní večeři. V minulém týdnu byly v tomto termínu obsazeny více než dvě třetiny pokojů.

Restauratéři a ubytovatelé na Vysočině chystají pro své hosty koncem roku hlavně silvestrovský program. Na Štědrý den mívají většinou zavřeno.  Uzavřeny budou kupříkladu Radniční restaurace na jihlavském Masarykově náměstí, hostinec U České koruny v Lipnici nad Sázavou i hotel Leopold v Račíně u Žďáru nad Sázavou, v němž se v zimě zastavují i běžkaři. „Zavřeme a budeme s rodinami,“ uvedl také Vojtěch Zdarsa, manažer restaurace v areálu kláštera Želiv. Otevřeno nebude mít na Štědrý den kupříkladu ani restaurace Táferna poblíž zámku ve Žďáru nad Sázavou.

Autoři | Foto www.receptyonline.cz

Štítky Štědrý den, Kraj Vysočina, hotel, večeře, Novoměstsko, restaurace, Vánoce, Medlov, Fryšava pod Žákovou horou, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině budou mít na Štědrý den hosty jen některé hotely. Ostatní budou zavřené | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.