Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Krajské Kaipany si to v neděli rozdají v Náměšti nad Oslavou. Půjde hlavně o přesnost

Na start takzvaného závodu spravedlnosti v Náměšti nad Oslavou se tuto neděli 8. května postaví všech sedm krajských sportovních aut značky Kaipan, která si postavili žáci technických škol z Vysočiny. „Hodinu po poledni budou muset naši žákovští řidiči projet 2 030 m dlouhou trať kolem zámku v přesně stanoveném čase. V případě Kaipanů tak nepůjde o rychlost, ale o přesnost,“ vysvětluje podmínky závodu pro krajskou flotilu radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.

Nedělní závody v Náměšti nad Oslavou jsou pro „vrchaře“ zahajujícím podnikem letošní sezony. Tradiční schéma dvou závodů v jednom závodním víkendu bude pro diváky určitě atraktivní, protože každý z jezdců má možnost startovat každý den minimálně čtyřikrát.

Nebude se však jen závodit, celou akci v Náměšti tradičně doprovodí i bohatý program, který ukáže umění nejen drifterů, ale i závodního trucku nebo právě nedělní prohlídku depa krajských Kaipanů.

ČTĚTE TAKÉStudenti staví automobil značky Kaipan. Lidé ho uvidí v ulicích měst Vysočiny 

Tradiční divácká místa v zatáčce U dubu, U statku nebo tradiční průjezd náměšťskou zastávkou budou jistě obsypaná vrchařskými fanoušky.

Krajské sportovní vozy se v neděli veřejnosti nepředvedou poprvé. Mají již za sebou výstavu v jihlavském City Parku (více zde) a následnou cestu do slovenské Nitry (více čtěte zde). 

Foto Krajský úřad Kraje Vysočina

Štítky Náměšť nad Oslavou, Kraj Vysočina, Kaipan, Jana Fialová, City Park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajské Kaipany si to v neděli rozdají v Náměšti nad Oslavou. Půjde hlavně o přesnost | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.