Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie objasnila brutální loupežné přepadení v Pacově

Kriminalisté objasnili brutální loupežné přepadení dvacetiletého mladíka, které se odehrálo v únoru v Pacově. Z loupeže obvinili tři muže, které dopadli v minulých dnech. Muži jsou stíháni na svobodě. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody v trvání dvou až deseti let.

Loupež se odehrála vpodvečer 1. února v Pacově. „Muži vystoupili z dodávkového automobilu a zezadu přistoupili k lavičce, na které mladík seděl. Jeden z pachatelů ho chytil za krk, druhý za nohy a násilím ho dotáhli do automobilu,“ upřesňuje krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

V autě muži mladíka slovně a fyzicky napadali. Použili mimo jiné dřevěnou násadu. „Požadovali peníze a odcizili mu mobilní telefon, batoh s osobními věcmi, peněženku s doklady, zimní bundu a boty,“ uvedl kriminalista Luboš Jakoubek. Zbitého a okradeného mladíka na silnici mezi obcemi Čížkov a Nová Cerekev přinutili vystoupit z auta. Nařídili mu, aby si lehl na břicho vedle silnice a dal ruce za hlavu. Poté ho ponechali na místě a odjeli. Mladík utrpěl mnohačetná zranění na různých částech těla.

Čtyřiadvacetiletý muž a dva šestadvacetiletí muži z Humpolce jsou obviněni ze zločinu loupeže spáchané formou spolupachatelství. Muži se k činu doznali, ale jeho závažnost podle mluvčí zlehčovali. Kriminalistům řekli, že měli s přepadeným muže nevyřízené účty z dřívější doby, údajně jednomu z nich dlužil peníze a oni ho tak chtěli pouze vystrašit.

Štítky Pacov, Nová Cerekev, Strašná skála (hrad)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie objasnila brutální loupežné přepadení v Pacově | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.